Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Woda w tłumiku A4 B5 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , samochód postał 2-3 dni bez odpalania i po odpaleniu z tłumika wyleciało z 2-3Litry wody przez pierwsze 2-3sekundy woda trysnęła całym tłumikiem. Tak mi się wydaje że to woda , troszkę śmierdziała benzyną.

Sprawdzałem płyn chłodniczy nic nie ubywa, sprawdzałem nakrętkę olejową - czyściutka.

Był to jednorazowy wybryk - innego nie zauważyłem. Oraz dzisiaj rano poszedłem odpaliłem autko to nic nie ciekło.

Zna ktoś przyczyne ? Paliwo lipne? Bo LPG nie używam.

Opublikowano

2-3litry?? zlales ta wode do butelki ze wiesz?;-) do tego 1s/1L to cieknie Ci z ruly lepiej niz z karchera:D imho normalny objaw - woda sie skroplila w wydechu.

Opublikowano

Ja tak mam prawie codziennie i nie wiem dlaczego. Ten typ tak ma chyba. Na początku też myślałem że coś nie tak jest

Opublikowano

Mnie bardzo ciekawi jak zauwazyles przy odpalaniu, ze leci Ci woda z wydechu. Z dystansu, stojac z tylu auta odpalales? ;)

Swoja droga to dosc normalny objaw, jesli jest w miare wilgotne powietrze.

W lpg jest to wrecz normalne.

Sprawdzaj stan plynu chlodzacego co jakis czas, niekiedy to pierwsze objawy uszczelki pod glowica i uszkodzenie kanalow chlodzacych. Od tak zeby troche nastraszyc.

Opublikowano

Wszystko jest ok, silnik ma bardzo dobre spalanie.

Opublikowano

Jezeli jest to rzeczywiscie woda, a nie mieszanka jakas lub benzyna itd to bez obaw, jak juz wyzej wspomniane, robia sie skropliny a pozniej stoi woda w wydechu. Swoja droga to z takim cisnieniem jak piszesz to mozesz samochody myc swoim samochodem ;d

Opublikowano

Dzięki za odp. Z tyłu stała kobita jak odpalałem auto akurat i zauważyła :)

Był to jednorazowy wyczyn chyba, wszystkie płyny w normie niczego nie ubywa :)

Dzięki za odpowiedzi :)