emilos8911 Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 No więc. Na forum audi a4 jestem już zarejetrowany troche czasu. A moja przygoda z tym modelem audi zaczeła się od felernej audi a4 b5 1.9 tdi polift ktora zakupilem od pewnego pana z krakowa. Niestety nastepstwem wypadku mojego poprzednika byl rozbieg silnika (calkiem mi sie zrymowalo) . Po rozbiegu wymienilem silnik, turbine, sprezarke klimatyzacji, kable itp itd mozna wymieniac jeszcze troche. W kazdym razie auto doprowadzilem do stanu bardzo dobrego lecz niestety nie czulem sie juz w nim bezpiecznie wiec postanowilem go sprzedac. A oto i one : Jako ze jazda a4 jest naprawde komfortowa a silnik 1.9 tdi 110km jest bardzo ekonomiczny a zarazem zwawy poszukiwania nowego auta ograniczyly sie do Audi a4 b5 1.9 tdi jednak tym razem juz avant i najlepiej jak najbogatsza wersja i ciemny kolorek i tak oto po kilku miesiacach poszukiwan pojawila sie ONA !!! Przyprowadzona przez handlarza spod Monachium........ AUDI a4 B5 Avant! rocznik: 1999r. polift (2 miesiace zabrakly do bialych zegarow i silnika AVG kolor: vulkanshwarz (grafitowy czarny) przebieg: przy zakupie w lutym 193tys. natomiast na dzien dzisiejszy 203tys. (mam nadzieje ze prawdziwy) wersja: Pro Line Style Jako ze auto nie wymagalo jako takiego wkladu finansowego odrazu zabralem sie za wymienianie podstawowych elementow: - cala lewa strona wahaczy + koncowka drazka - olej 10w40 Motul - filtr oleju bosh - swiece NGK - filtr paliwa bosh - nowy akumulatorek bosh start plus czy jakos tak 72ah Wyposazenie : wersja: pro line style - drewno - podgrzewane fotele - 4x airbag - naglosnienie bose (ogarniecie tego systemu po turasach ktorzy wyciagneli radio i glosniki tylne kosztowalo mnie ok. 600zl ....) - kierownica S-line - galka zmiany biegow s-line - 4x el. szyby + opcja komfort - ASR - el. podgrzewane lusterka - alukolpaki z biedronki - podgrzewane spryskiwacze - duzy FIS - el. regulacja odcinka ledzwiowego w fotelach - gniazdko 12v w bagazniku - hawajskie kwiaty na tylnej kanapie PLANY: - biale oswietlenie tablicy - zrobione !! - xenon - zakup alufelg jeszcze sie zastanawiam miedzy 17 a 18.... - obnizenie zawieszenia 60/40 kit - polakierowanie maski i lewego blotnika ( mase odpryskow) - grill rs4 z ramka na czarno - czarna podsufitka i reszta bajerow - przyciemnienie szyb - i tutaj prosze o opinie jaka ciemna folie wybrac - glebsze fotele a najlepiej recaro - aluminiowe dekory albo sam zrobie z czarnej alcantary - prosze o propozycje. wiecej na biezaco... prosze o propozycje zmian kazda rozwazymy
Rekomendowane odpowiedzi