juniorex321 Opublikowano 27 Lipca 2013 Opublikowano 27 Lipca 2013 Mam mały problem z autem i stąd postanowiłem napisać. Podczas ostatniej trasy (długiej, około 900km i było około 30-40stopni) wyświetlacz pokładowy (ten, który pokazuje średnie spalanie itp.) wyłączył się i teraz podczas odpalania auta wyświetla się jedynie na samym początku komunikat sprawdzający czy sprawne są światła tylne i potem już nic nie ma. Nie wiem czy pozostałe komunikaty (np. od rezerwy) się wyświetlają. Przypomniało mi się również, że podczas jazdy wyświetliło mi się "2:00" - standardowo wyłączyłem to resetem, ale nie pamiętam już jak długo potem wyświetlacz przestał pokazywać cokolwiek - ale chyba odrazu. Zanim napisałem tutaj wyczytałem, że taki komputer posiada tryb uśpienia (żeby nie raził podczas np nocnej jazdy), który można włączać i wyłączać przyciskiem "RESET", ale gdy wciskałem teraz to nic nie pomaga. Mój wyświetlacz wygląda tak (stare zdjęcie): Jeśli wybrałem zły dział to przepraszam i proszę o przekierowanie go, bo nie wiedziałem, który byłby najbardziej odpowiedni do tego.
Fido Opublikowano 27 Lipca 2013 Opublikowano 27 Lipca 2013 Może padł mikrowłącznik w przycisku reset.
bediks Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 zrob test vagiem licznika , a jak wcisniesz lewy palak na liczniku to reaguje bo tak chyba po pojedynczym wcisnieciu pokazac powinienen ile do nsstepnego serwisu a po nastepnym wszystkie kontrolki po kolei i masz racje wciskanie krotkie reset powinno wlaczac i wylaczac wyswietlacz, jesli na tescie zadziala to zmiana manetki chyba
juniorex321 Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 Dzięki za pomoc Na szczęście udało mi się rozwiązać problem, więc jeśli ktoś będzie miał kiedyś podobny problem to zostawiam moje rozwiązanie. Najpierw zrobiłem test o którym napisał kolega wyżej - wcisnąłem lewą manetkę przy liczniku i zaczęły wyświetlać się możliwe komunikaty, a następnie zacząłem naciskać przycisk reset (chyba ze 3-4 razy) i w końcu pojawiło się Jak narazie działa pięknie i oby tak dalej.
Rekomendowane odpowiedzi