Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jak to jest ze sprowadzaniem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mozna wykupic czasowe na miesiac np w pzu cos kolo 100 zl ale bys musial za te auto akcyze zaplacic i przeglad zrobic jak chcesz jezdzic dluzej niz 5 dni a i tak jak cie policja trafi to moga dac a niemusza do 500 zl i moga a niemusza na lawete wziasc. Ale jesli chcesz to auto sprzedac a go nie rejestrowac to niewarto bo potem bedziesz musial drugi raz akcyze zaplacic, no chyba ze masz jakiegos znajomego i ci to przez komis zalatwi wtedy ubezpieczenie 50 zl a oplaca sie zarejestrowac bo za recykling 220 zl a nie 500. pozdro

Opublikowano

mam pytanie do osób zorientowanych w temacie czy akcyzę można wrzucić w koszty firmy ??

Opublikowano

Mozna wykupic czasowe na miesiac np w pzu cos kolo 100 zl ale bys musial za te auto akcyze zaplacic i przeglad zrobic jak chcesz jezdzic dluzej niz 5 dni a i tak jak cie policja trafi to moga dac a niemusza do 500 zl i moga a niemusza na lawete wziasc. Ale jesli chcesz to auto sprzedac a go nie rejestrowac to niewarto bo potem bedziesz musial drugi raz akcyze zaplacic, no chyba ze masz jakiegos znajomego i ci to przez komis zalatwi wtedy ubezpieczenie 50 zl a oplaca sie zarejestrowac bo za recykling 220 zl a nie 500. pozdro

Recykling (opłata ekologiczna) za 220zł? Możesz to udowodnić? Bo ja rozumiem, że 500zł.

Opublikowano

Recykling 220 zl tylko w tedy gdy ci ktos te auto zalatwi przez komis. Komisy czyli firmy zajmujace sie sprzedarza aut maja podpisane umowy z firmami zajmujacymi sie recyklingiem (np firma recar) i przez to ze oplacaja wszystkie auta u nich placa tylko 220 zl i dostaja swistek ze takie cos zaplacili i mozna spokojnie isc auto rejestrowac z tym swistkiem i placisz tylko za tablice, dowod, karte pojazdu co kolo 300 zl

Opublikowano

mam furkę na żółtych tablicach z Niemiec, zapisana na mnie, jutro przyjeżdża klient, jaka umowę muszę z nim napisać, aby bez problemu autko zarejestrował na siebie ??[br]Dopisany: 07 Wrzesień 2008, 21:05_________________________________________________przepisać umowę między niemcem a nim ?? :mysli:

Opublikowano

...Ja przy swoim aucie płaciłem bodajze 70 PLN za akcyze

Wartosc auta na pismie była okreslona do sumy 700 Euro.

Łaczny koszt rejestracji auta z ubezpieczeniem wyniósł kolo 1750 PLN ( w tym 200 PLn za tłumacznie z dwoch jezyków)

Opublikowano

mam furkę na żółtych tablicach z Niemiec, zapisana na mnie, jutro przyjeżdża klient, jaka umowę muszę z nim napisać, aby bez problemu autko zarejestrował na siebie ??[br]Dopisany: 07 Wrzesień 2008, 21:05_________________________________________________przepisać umowę między niemcem a nim ?? :mysli:

Niewiem czy nie za pozno ale najlepiej bedzie jak napiszesz nowa miedzy nim a kims z niemiec

Opublikowano

Niewiem czy nie za pozno ale najlepiej bedzie jak napiszesz nowa miedzy nim a kims z niemiec

tak właśnie chcę zrobić, napisać umowę między nim, a gościem od którego kupiłem

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

tak wlasnie jest piszesz kolesiowi umowe miedzy kupujacym od ciebie auto a jakims niemcem lub komisem w niemczech i wszystko. Ty byles przewoznikiem a on jest wlascicielem i raczej wogole nikt sie nic niepyta dlaczego tak jest a nie inaczej ale jako cos to mowi sie ze gosc z brifu byl przewoznikiem i jest ok

nierozumie tego dokonca.czyli niemoge spisac normalnie umowy miedzy mna a osoba odemnie kupującą?W jaki sposob mam spisac umowe miedzy jakims niemcem lub komisem a osoba ktorej sprzedaje jak juz jestem w Polsce przeciez niebede wracal specjalnie do Niemca czy ktos to moze jakos konkretniej wyjasnic.

Opublikowano

Po prostu zrobisz to taniej i bez zbędnego zamieszania.Pamiętaj sępy czekają żeby wyrwać od ciebie kasę,bo jeśli będziesz po drodze w kwitach to musisz za to zapłacić :hi: Wiarygodności umowy z niemcem nikt nie sprawdzi :wink4:

Opublikowano

Jeśli chodzi o opłaty akcyzowe to w naszym kraju to jest po prostu paranoja ja sprowadzam auta z angli. Tam do aut uszkodzonych nie ma dowodu dostaje tylko fakturkę. I jest znowu loteria na 10 opłaconych akcyz dwóch mi nie wydali bo im nie przedstawiłem dowodu( na tamte 8 też nie miałem dowodu). Wszystko zależało kto mnie w urzędzie obsługiwał więc gdzie tu jakie prawo. A jeśli chodzi o pobieranie cen z euro taxu a nie z umowy to jest dla mnie przestępstwo ponieważ ja jestem zarejestrowanym podatnikiem VAT nie tylko w Polsce bo na terenie Uni i otrzymałem unijny NIP więc jakim prawem może mi urząd celny podważać ceny na fakturach paranoja. Jak mi to ktoś wyjaśni stawiam :drunk: :