Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zaolejony czujnik N75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

grzebałem sobie ostatnio pod maską i zauważyłem, że czujnik sterujący turbiną N75 (tak mi się wydaje że to ten- znalazłem go pod prawą lampą) jest pokryty olejem z silnika, a dokładniej wężyki od podciśnienia dochodzące do niego są nasiąknięte olejem (jak je ściskam to z tej otuliny wężyków skapuje olej). Wydaje mi się, że oleju raczej nie powinno tam być... Co to oznacza?? turbo się kończy czy może dostał się tam olej z odmy?? a może jeszcze jakiś inny powód?? Mam B6 1.9 tdi AVF

Opublikowano

To raczej znalazłeś N18 jak pod lampą a nie N75. Nie wierzę że olej dostał się do środka podciśnienia. Przyjżałbym się bardziej EGR czy nie kapie z niego olej, ale w sumie że aż pod N18 by się dostał??

Opublikowano

Ok to już jedno wiem że to nie N75 :wink: też byłem zdziwiony że wężyk jest cały zaolejony :kwasny:

---------- Post dopisany at 12:47 ---------- Poprzedni post napisany at 12:21 ----------

To raczej znalazłeś N18 jak pod lampą a nie N75. Nie wierzę że olej dostał się do środka podciśnienia. Przyjżałbym się bardziej EGR czy nie kapie z niego olej, ale w sumie że aż pod N18 by się dostał??

Egr mam zaślepiony

Opublikowano

Wrzuć jakieś zdjęcie.