Skocz do zawartości
IGNOROWANY

problem ze sterowaniem głosowym - button not used

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

problem pojawił sie z nikąd mi sie wydaje. poczatkowo objawiało sie tym ze podczas rozmowy ja slyszalem rozmowce ( przez bluetooth oczywiscie ) a rozmowca mnie juz nie. pozniej zauwazylem ze mam brak wybierania glosowego ( wsyztsko wczesniej działało idealnie ) - zmieniłem regiony w zielonym menu ale pozniej przywrocilem spowrotem nei wiem czy ma to cos wspolnego z sytuacja.

kolega uruchomił mi pod vcdsem kodowanie telefonu na 0010910 i wszystko wrocilo do normy ... aczkolwiek po kilku godzinach SDS nie działa i nie slychac mnei podczas rozmowy przez bluetooth wiec chyba ma to cos wspolnego ze soba. po przycisnieciu przycisku na kierownicy SDS znowu pojawia sie komunikat na FIS'ie " button not used"...

ponizej dorzucam zrzuty ekranu z vcds'a moze ktos pomoze... bede wdzieczny za pomoc. z tego co widzialem brak jest kodowania SDS i nie ma mozliwosci klikniecia w adaptacje itp ;/

moze kolega @wrclaguna cos zaradzi czyli moj guru na tym forum :)

IMG_1785.jpg

IMG_1862.jpg

Opublikowano

Sprawdz jeszcze kodowanie w bluetooth

TELEFON BLUETOOTH 77:

Coding 07--->

00?0xx0: SYSTEM MMI

- 1=MMI/System Dzwieku HIGH

- 2=MMI/Sound System Standard

00x0?0:Lista Instalacja

- 0=Voice Control OFF

- 1=Niemiecki (Reszta Świata)

- 2=Angielski

- 3=Francuski

- 4=Włoski

- 5=Hiszpański (Reszta Świata)

- 6=Hiszpański (USA)

- 7=Angielski (USA)

- 8=Francuski (Canada)

- 9= Wybór głosu

Opublikowano

jest tak jak na zdjęciach. takie samo kodowanie ;/ 0010090

może masz jakiś pomysł co z tym fantem zrobić ???? :(

ewentualnie zostaje reinstal softu mmi chyba ;/

---------- Post dopisany at 12:36 ---------- Poprzedni post napisany at 12:32 ----------

a tak swoja droga czemu nie moge zrobic kodowania sterowania glosem ( przycisk jest blady tak jak na foto ) trzeba by miec jakis kod dostepu moze to pomoze ?

Opublikowano

Module nic nie mozesz zmienić ani przekodować , problemu szukałbym w Zielonym menu

Opublikowano

dzieki Panie Kolego , poszukam ale koncza mi sie juz pomysly ;////

---------- Post dopisany 14-08-2013 at 20:05 ---------- Poprzedni post napisany 10-08-2013 at 21:25 ----------

przejrzałem całe zielone menu i nic mi jakos sie nei skojarzylo z SDS sterowaniem glosowym itp ;/////

moze masz jakis pomysł WRCLAGUNA gdzie to w zielonym menu mozna zajrzec ????

skonczyly mi sie juz pomysly :(((

---------- Post dopisany 31-08-2013 at 13:59 ---------- Poprzedni post napisany 14-08-2013 at 20:05 ----------

pomogło przekodowanie na 0010900 czyli na voice control OFF :) smiga pieknie i podczas rozmowy przez bluetooth ( czyli w koncu mnie slychac u rozmowcy) jak i sterowanie wszustkim w aucie :)

Opublikowano

witam mam podobny problem w swoim aucie mianowicie moj zestaw łaczysie bezproblemowo mnie słychac u innych jak dzwonie i mowie ale ja niestety nie słysze nikogo;/

czy ktos wiec co mam sprawdzic i gdzie??