nezitic Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 ostatnio zauważyłem że cyka mi n75, wyczytałem że niektóre tak mają ale dla pewności czy wsztstko jest w porządku trzeba zrobić logi może ktoś będzie miał chwile i rzuci na to okiem:
przemik Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 N75 nie jest Twoim problemem... ale przepływomierz juz tak. Filtr powietrza ile ma przejechane ?
nezitic Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2013 wymieniałem z jakiś miesiąc temu więc ma góra 3 tysiące
Sztomel Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 To nadszedł teraz czas na przepływkę.
nezitic Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2013 ten przepływomierz jaką ma rolę? i jak się objawia w eksploatacji jego zużycie?
Sztomel Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Przepływka mierzy ilość masy zassanego przez turbo powietrza i daje sygnał do sterownika niezbędny do obliczenia dawki paliwa a ta jest tym mniejsza im przepływka gorzej zaczyna mierzyć poprzez zabrudzenie jej elementu pomiarowego co skutkuje obniżeniem dynamiki silnika. Osadzanie się zanieczyszczeń na elemencie pomiarowym przepływki następuje stopniowo i stopniowo pogarsza to jej skuteczność pomiaru i stopniowo pogarsza się dynamika samochodu - dla niektórych to stopniowe pogarszanie się dynamiki samochodu jest mało zauważalne ale wystarczy tylko wymienić przepływomierz a od razu czuć różnicę.
Rekomendowane odpowiedzi