Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

lampy z anglika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem, mianowicie dotyczy on lamp z anglika. Może je jakoś przerobić by był EU ? czy policja połapała by się jeśli założył bym lampy z anglika ? :decayed:

Opublikowano

Jeżeli to lampy Valeo to nie ma problemu. W środku jest taki "bolec" którym zmieniasz z EU na UK i odwrotnie.

Ja w swoich musiałem wyjąć soczewkę i pod nią jest taka blaszka którą odwracasz. Wszystko bez rozklejania lamp ogarniesz

Opublikowano

W po lifcie mam Valeo więc też jest to samo ?? Powiadasz że szkła nie trzeba rozszczelniać . Jakąś foto poradę można prosić ??

Opublikowano

nic nie trzeba rozklejać. W moim przypadku na pewno było by łatwiej, ale się dało.

Takie coś masz zobaczyć w soczewce (wersja EU )

eu2i.jpg

Opublikowano

Lampy poliftowe posiada przestawiana soczewke. Z boku soczewki znajduje sie drucik.

Opublikowano

Nie każda....... Ale też temat do obejścia :decayed:

Opublikowano
Nie każda....... Ale też temat do obejścia :decayed:

Miałem w rękach kilkanaście kompletów i wszystkie miały :eusathink:

Opublikowano

Moje Valeo nie. Muszę rocznik sprawdzić, żeby nie być gołosłowny, ale Gwerty pomógł i się udało

Opublikowano

I co zrobiłeś jak nie miałeś drucików?

Opublikowano

wyjecie soczewki poprzez otwor do wymiany zarowki :) rozebranie jej odwricenie blaszki o 180 stopni i montaż w odwrotnej kolejności , miałem już kilka przypadkow z tego co zauwazylem to soczewka w b5 i b6 jest taka sama

Opublikowano

wyjecie soczewki poprzez otwor do wymiany zarowki :) rozebranie jej odwricenie blaszki o 180 stopni i montaż w odwrotnej kolejności

Dokładnie :wink:

Opublikowano

wyjecie soczewki poprzez otwor do wymiany zarowki :) rozebranie jej odwricenie blaszki o 180 stopni i montaż w odwrotnej kolejności , miałem już kilka przypadkow z tego co zauwazylem to soczewka w b5 i b6 jest taka sama

A jak soczewke wyciągacie? Próbowałem i nie da rady normalnie :)

Opublikowano

te z zielonymi naklejkami valeo są do przerobienia, bo mają drucik przestawiajacy przesłone, te z białymi naklejkami są typowe angole

Opublikowano

Takie blaszki zabezpieczające odginasz i ładnie :pleasantry: wychodzi. Troszkę trzeba się namęczyć ale w końcu wyjdzie

Opublikowano

w lampie rozpina si 4 spinki trzymające odbłyśnik z soczewka. potem odkręca mocowania i możemy wyjąć odbłyśnik obracając go i wyciągając pod kontem przez otwór . i mamy dostęp do przesłony i soczewki.

jak będzie wszystko wyjęte warto to wyczyścić przed złożeniem.

i trzeba uważać żeby nie zostawić odcisków palców na soczewce i odbłyśniku.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Panowie :)