Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowe miejsce tankowanie LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z racji że kładę nowy zderzak do A4 na tyle chce się pozbyć zaworu tankowania w zderzaku a przenieść go pod klapkę i założyć ten dokręcany.

Wiem że muszę mieć rurkę i zawór nowy ale jak teraz to zamontować bez komplikacji ?

Musi być pusta butla czy może być pełna? I chyba trzeba zarobić rurkę z baryłkami co nie ?

Opublikowano
Witam, z racji że kładę nowy zderzak do A4 na tyle chce się pozbyć zaworu tankowania w zderzaku a przenieść go pod klapkę i założyć ten dokręcany.

Wiem że muszę mieć rurkę i zawór nowy ale jak teraz to zamontować bez komplikacji ?

Musi być pusta butla czy może być pełna? I chyba trzeba zarobić rurkę z baryłkami co nie ?

W B5 mieści się cały bez redukcji, w B6 też ale tu ciaśniej.

Chyba butla musi być pusta

Rurka z baryłkami

Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

cały bez redukcji a jak ? bo patrzyłem i nie widziałem na niego miejsca masz jakieś foto?

A znowu czytałem że wyleci tylko gaz z rurki bo jak byś np. urwał wlew to Ci wyleci cała butla ? raczej nie.

Opublikowano

wyleci tylko to co jest w rurce,w B5 wchodzi cała końcówka w B6 na upartego też można wsadzić całą końcówkę

trzeba zarobić baryłkami

20120723020.jpg

Opublikowano
  • Autor

a podrzucił byś jakiegoś linka z tym wlewem czy to normalny jest?

Opublikowano
cały bez redukcji a jak ? bo patrzyłem i nie widziałem na niego miejsca masz jakieś foto?

A znowu czytałem że wyleci tylko gaz z rurki bo jak byś np. urwał wlew to Ci wyleci cała butla ? raczej nie.

Wyleci tylko gaz z rurki, przy butli jest zawór.

Opublikowano
  • Autor

Chyba jak wyręce nadkole i koło to tam się ładnie dostanę do tego. Mam nadzieje że nie będzie trudności z montażem do karoserii.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

caly bez problemu wchodzi obok wlewu paliwa , ja tak mam, jak chcesz jakies foto to masz w albumie ponizej)

---------- Post dopisany 24-08-2013 at 16:23 ---------- Poprzedni post napisany 22-08-2013 at 10:04 ----------

ImageShack Album - 3 images

Opublikowano

ja rowniez mam we wlewie :)

Opublikowano

Ja mam we wlewie Darku i dokręcam koncówkę i jest si pasuje wszystko i nikt nic nie widzi :wink:

Opublikowano
  • Autor

Bo nowego zderzaka nie chce ciąć a już w tym tygodniu dokończę furę. A wkręcany to luz tu pasuję cały gotowy :D

Opublikowano
Bo nowego zderzaka nie chce ciąć a już w tym tygodniu dokończę furę. A wkręcany to luz tu pasuję cały gotowy :D

Zobacz u mnie w profilu jak jest bo moim zdaniem dobre rozwiązanie ;)

...... nacpane z kanału gdzie wódka się leje......

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Juz kupiłem cały zobaczymy jak sie zamontuje :)

Wysłane z iJablka 4s za pomocą Tapatalk 2

---------- Post dopisany 05-09-2013 at 13:19 ---------- Poprzedni post napisany 27-08-2013 at 23:28 ----------

Ok wlew zamontowany jakoś sie go dało upchnac całego ale było trochę rzeźby. Mam pytanie o kulki w zaworze sama sie uszczelnienie tankowaniu tak? Bo obecnie jest luzna nawet po odkręceniu zaworu i jezdzeniu.

Wysłane z iJablka 4s za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

ciśnienie gazu samo zablokuje tą kulkę,jeżeli nie ma ciśnienia w rurce do tankowania ta kulka ma sobie swobodnie latać-czyli masz prawidłowo

Opublikowano
  • Autor

ok tak myślałem tylko a nie tankowałem by czasem na stacji coś sie nie stało :grin: