Skocz do zawartości
IGNOROWANY

akumulator do b7 2.5 tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Przymierzam się do wymiany akumulatora,mam silnik 2.5 TDI 163KM i włożony akumulator z 2008r o parametrach 12V 95Ah 760A EN/SAE 450 DIN 000 915 105 DK z logo vw,seat,skoda,audi. Jaki polecacie kupić akumulator?chodzi mi o paramerty i firmę.

Opublikowano

Przejrzyj temat:

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-akumulator-kupic-102739/

ewentualnie wyświetl moje posty z tego tematu, to dowiesz się więcej o producentach akumulatorów i ich obecnych wyrobach, gdzieś tam o tym wspominałem.

Opublikowano

znalazłem posty i czytam, dzięki:wink:

---------- Post dopisany 29-08-2013 at 21:04 ---------- Poprzedni post napisany 13-08-2013 at 22:35 ----------

wracam do tematu,byłem w serwisie VW Audi i po kodzie VIN wychodzi,że oryginalny jest akumulator 95Ah,dziennie robie mało kilometrów,około 20km i pytając w różnych miejscach doradzono abym kupił o mniejszym natężeniu Ah,jeżeli tak to jaki dobrać?

Opublikowano

[/color]wracam do tematu,byłem w serwisie VW Audi i po kodzie VIN wychodzi,że oryginalny jest akumulator 95Ah,dziennie robie mało kilometrów,około 20km i pytając w różnych miejscach doradzono abym kupił o mniejszym natężeniu Ah,jeżeli tak to jaki dobrać?

Nie słuchaj takich bzdur. A później jak Ci klapnie akumulator i pojedziesz z reklamacją to powiedzą Ci, że za słaby akumulator to takiego modelu auta kupiłeś. Pamiętaj w jakim regionie klimatycznym mieszkamy. Tu nie Chorwacja czy południowe Włochy, tam to może i miałoby to jakiś sens, choć też bym wtedy nie sprzedał mniejszego.

Odnośnie tych doradców; jak znam życie to pewnie Ci powiedzieli, że akumulator będziesz miał niedoładowany??

Kup coś w przedziale 90 do 100Ah i ciesz się pewnym rozruchem w zimie.

Jesteś z Gorzowa, więc wpadaj jutro do mnie na hurtownię, na Warszawską. Będę siedział na miejscu jutro od 8.00 - 13.00. Zarzuć, że z A4-klub jesteś, więc będę wiedział o co chodzi. Jako klubowicz dostaniesz cenę jak odbiorca hurtowy.

Opublikowano

Zapakój Centre 95Ah lub Exide 95Ah .Obydwa produkuje ta sama firma a Exide jest tańszy.Zwróć uwagę na prąd rozruchu.Im większy tym lepszy.