Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Kilometry podane na VAG a na liczniku te same

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy kilometry ,ktore sprawdzilem na VAG w grupie 2 w bloku w Instrumentach,to są podane kilometry te co widnieją mi na wyświetlaczu ,czy to są w komputerze?Chodzi mi o to czy ten pomiar pokazuje np. czy był kręcony licznik.Jeśli byłby kręcony to na VAG wyskoczyło by mi : oryginalny przebieg czy po kręceniu?

Mam u siebie 142 000km na liczniku i na VAG wyszło to samo-oryginał?

Autko POLO 9N okular.

Opublikowano

na liczniku [wyswietlaczu]....

Opublikowano

Z licznika CI odczytuje +- 5% , jak chcesz sprawdzić oryginalność to jedź do kogoś kto CI odczyta pamięć EDC ze sterownika silnika.

Opublikowano

Z licznika CI odczytuje +- 5% , jak chcesz sprawdzić oryginalność to jedź do kogoś kto CI odczyta pamięć EDC ze sterownika silnika.

jest odwortnie .. zegary odczytuje dokladnie ,a z ECU z bledem +/-5% ... :wink4: [tylko dizle]

Opublikowano

Spróbuje się dowiedzieć po VINie co i ajk było z autem.W VW pracuje jedenznajomy co już kiedyś sprawdzał mojemu koledze km w A4 .

Nie mam ks. serwisowej do tej Polówki ,więc mnie ciekawi.

142 tys w Tdi z 2002 roku to chyba wsam raz

Opublikowano

raczej dziwnie malo :wink4:

Opublikowano

Dlaczego w benzynach nie?? Taki odczyt mi sie już w paru bezynkach też udało sprawdzić. W tym silniczku co mówisz też raczej można zrobić odczyt.

Opublikowano

raczej dziwnie malo :wink4:

hmm tak się zastanawiam na jakiej podstawie można twierdzić, że auto z danego rocznika powinno mieć tyle a tyle kilometrów przejechane. Przecież to zależy tylko od sposobu wykożystywania auta. Widziałem auta które miały taki przebieg po 3-4 latach, ale też mam sąsiada który ma auto z 2000r. - posiada je od nowości i naliczniku ma około 100 tys, a raczej nie podejżewam go aby cofną licznik dla leprzego samopoczucia :)

Opublikowano

Ocenianie auta, czyli roczniki = iles tam km, to totalna głupota.

Ostatnio kupilismy dla mojej mamuski 9 letnie Vw Polo z ori 35 tys km.

Auto stoi jeszcze na fabrycznych oponkach :P

Sprawdzone w serwisie, po ksiązce i jeszcze kilku "cwancykach"

Niech ktoś mi powie, że to niemozliwe :P

Opublikowano

Ostatnio kupilismy dla mojej mamuski 9 letnie Vw Polo z ori 35 tys km.

Auto stoi jeszcze na fabrycznych oponkach :P

to akurat nie jest dobra wiadomosc .... :wink4::naughty:

Opublikowano

Pewnie córka mafiosa tym jeździła po Włoszech.

Albo samochód Julii z Verony, a wiadomo, że ona od jakiegoś czasu nie mogła jeździć samochodem, bo dołączyła do Romeo. :gwizdanie:

Opublikowano

Pewnie córka mafiosa tym jeździła po Włoszech.

Albo samochód Julii z Verony, a wiadomo, że ona od jakiegoś czasu nie mogła jeździć samochodem, bo dołączyła do Romeo. :gwizdanie:

:nabijasie:

Dlaczego w benzynach nie?? Taki odczyt mi sie już w paru bezynkach też udało sprawdzić.

fc01ddc7eda90d3c.jpg

wiec zastanawiam sie jak Cis ie udalo to sprawdzic .... :mysli::naughty::wink4:

Opublikowano

A kto powiedział że ja używam tylko vag com'a Spanky :tongue4:, przecież mamy już sterownikii edc16 i nowsze :good:

Opublikowano

oświecie mnie panowie - czy ja w moim AHF z 2000 roku moge przy pomocy vaginy 311-2 mogę jakoś odczytać z ECU oryginalny przebieg mojego motoru?

Opublikowano

to akurat nie jest dobra wiadomosc .... :wink4: :naughty

Może źle sie wysłowiłęm :D

Aut w momencie zakupu było jeszcze na fabrycznych oponkach ;)

Opublikowano

A kto powiedział że ja używam tylko vag com'a Spanky :tongue4:, przecież mamy już sterownikii edc16 i nowsze :good:

temat bylo apropo Vag'iny stad trzymalem sie tematu ... :wink4:

to napisz czym jeszcze sprawdzasz ... :naughty:

oświecie mnie panowie - czy ja w moim AHF z 2000 roku moge przy pomocy vaginy 311-2 mogę jakoś odczytać z ECU oryginalny przebieg mojego motoru?

nie ...

Opublikowano

:confused4: szkoda. @ Spanky - a da się to zrobić jakimś innym sprzętem?

zalezy jaki masz sterownik [nie wszystkie modele w 2000 roku mialy nowe sterowniki] oraz musisz miec Vag-Com wersja 6.xx i wyzsza oraz fejs Hex-CAN