Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silniczek tylnej wycieraczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio próbowałem włączyć spryskiwacz tylnej szyby w mojej a4 b6 avant, niestety plyn ze spryskiwaczy nie polecial po szybie tylko uciekał gdzies w srodku (widoczne mokre plamy na rolecie bagaznika).

Dzisiaj jadac do sklepu na rondzie wycieraczka wlaczyla sie sama :shock3: i napierdzielala tak az dojechalem do domu (a ze jestem nowym posiadaczem od paru dni mojego audika nie wiedzialem gdzie sa bezpieczniki wycieraczek :thumbdown: ) oczywiscie po jakims czasie poczulem smród spalenizny..silniczek sie spalil :shock3:

Teraz pytanie, jak najlepiej rozkrecic obudowe tylnej klapy (nie uszkadzajac obudów) byl juz moze jakis temat ze zdjeciami?

Bo przyczyne spiecia w silniczku znam..bo znalazlem duzo informacji na forum o tym :facepalm:

Jest jakies oznaczenie fabryczne/model silniczka do tylnej klapy?

Czy silniczek z b5 przypasuje do b6?

z gory dziekuje za pomoc.

---------- Post dopisany 25-08-2013 at 09:59 ---------- Poprzedni post napisany 18-08-2013 at 20:20 ----------

up?

Opublikowano

Demontaż pokrycia klapy bagażnika str.351-352

Demontaż silnika wycieraczki str.91

Oczywiście w pdf Sam Naprawiam.

Opublikowano

Nie silniczki nie są zamienne a Valeo kosztuje nowy ok 280zl.

Mi kiedyś tak na trasie wiec bezpiecznik wyciagłem. Ale u mnie wszystkie chodziły.

http://allegro.pl/silnik-wycieraczki-audi-a4-b6-b7-b8-tyl-tylnej-i3463252613.html

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

Z B5 może być problem, żeby dopasować do B6, raczej nie da rady. Też musiałem kupić nowy silniczek, bo stary się spalił. Niespełna rok temu płaciłem za Valeo 270zł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niekoniecznie - u mnie też czuć było lekką spalenizną jak przestał działać silniczek.

Silniczek zdemontowałem, rozebrałem, wymyłem ze starego smaru, brudu i rdzy, zeszlifowałem rdzę z zębatek, nasmarowałem i złożyłem z powrotem - działa jak należy :decayed:

Wg mnie ważne jest żeby wyciągnąć zębatki w całości z obudowy - pod spodem też się tego syfu sporo nazbierało :facepalm:

Opublikowano

U mnie niestety nawet dokładne czyszczenie nie pomogło:facepalm: Jednak mimo wszystko warto przynajmniej spróbować wyczyścić przed zakupem nowego, a nóż zadziała:wink:

Opublikowano

silneczek z b5 chodzi w druga storne i nie pasi do b6, uzywke mozesz kupic na forum za 150pln lub mniej , polecam kolege krupskim, badz 220 na allegro, pasuja silniczki z a4 b7 z a6 c6,

Opublikowano

Silniczek też pasuje z a3 po 2004 roku. Sam mam u siebie taki i działa ładnie.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam, wsadzam kluczyk do stacyjki przekrecam i i odrazu slysze buczenie w tylnej wycieraczce. wycieraczka niedziała. proszę o pomoc.

Opublikowano

Abra kadabra, naprawione :grin:

A tak poważnie.

Post numer 2 do przeczytania.

Temat o tym jest także na forum a znajdziesz go używając szukajki.

Opublikowano

Spróbuj na początek przeczyścić mechanizm, może to coś może:wink: Jeśli słychać buczenie to być może silniczek działa, ale mechanizm zapieczony.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio kupilem cala wycieraczke do swojego za 100zl uzywke w swietnym stanie :)