AtrA Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Witam, od parunastu dni jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A4 B5 1,9 TDi, 90 koni z 1998 roku Auto z Holandii od pierwszego właściciela, niecałe 250 tys przejechane, wyposażenie narazie bez szału, tempomat, climatronic, elektryczne szyby przód Zamiana z Mercedesa 124 coupe na kombi jest ciekawym doświadczeniem ale mam nadzieję, że będzie pozytywnym jak do tej pory kilka zdjęć: radio już wstawione bo oczywiście brak po zakupie, wyeliminowany wyciek oleju ponieważ prowadnica bagnetu zniknęła i czasami chlapało, tarcze, klocki, płyny powymieniane, kanapa z tyłu już się składa bo coś niedomagała osłona silnika poprawiona bo wisiała sobie i żyła własnym życiem. Pozostało do zrobienia: obudowa lewego lusterka połamana, uchwyty na kubek coś szwankują, ramka dookoła radia i klimy popękana, popielniczka się nie wysuwa, zakup rolety bagażnika - brak chyba tyle pilnych rzeczy aby było 90% satysfakcji Tomek
Olszak86 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Taka podstawowa A4 Kolor ładny Silnik wieczny, mało awaryjny i oszczędny Brakuje mi tylko relingów dla mnie Avant bez nich nie istnieje. Jakieś inne mody planujesz oprócz doprowadzenia autka do prządku ?
AtrA Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2013 z dodatków po ogólnym doprowadzeniu do ładu: - relingi, - elektryczne szyby tył - podgrzewane stołki - zapewne wymiana wnętrza na skórę - ale to nie priorytet - jakieś ładne felgi pewnie OZ 17" - takie zamiłowanie do OZ - coś ze światłami pokombinuje, może ktoś coś doradzi, wewnątrz pewnie led'y liczę na jakieś sugestie, ale jestem zwolennikiem serii i tradycji więc bez zbędnego kombinowania
Marc!n Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 skoro liczysz na sugestie to przede wszystkim przynajmniej zmiana softu bo 90km nie jedzie Polifty na przód, najlepiej czarny bix od gwertego. Dobre koło i gleba i będzie miodzio. Ale mesio kiedyś myślałem nad takim.. Bezawaryjności
AtrA Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Polifty na przód, najlepiej czarny bix od gwertego. czarny bix? proszę o rozszerzenie myśli 90km zostanie bo taki był zamysł naczytałem się sporo o silnikach 1,9 TDi i wynikło, że 90 km się najlepiej spisują, nie wiem nie wnikam w szczegóły mi starcza te 90 kucyków a i spalanie przyzwoite
Marc!n Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 mowa oczywiście o przeróbce lamp na bi-xenonowe (długie i krótkie w soczewce)+malowanie wnętrza lampy na czarno. 90km to to samo co 110 tylko nie ma vnt i dlatego turbo jest niezniszczalne. Soft na pewno nie zaszkodzi, mam w rodzinie 1z i pracuję nad zmianą softu bo nie ma czym wyprzedzać.. palić więcej nie powinno, zresztą 0,5l w tą czy w tamtą
carrera369 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Brakuje mi tylko relingów dla mnie Avant bez nich nie istnieje.
Rekomendowane odpowiedzi