sowiq Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Panowie, potrzebuję pomocy. oooo kupiłem już jakiś czas temu, ale dopiero w ubiegły weekend jechałem nocą i okazało się, że "długie" pięknie oświetlają... korony drzew. Byłem jakieś dwa tygodnie temu na przeglądzie, gdzie ustawili mi światła mijania i tutaj wszystko jest OK. Ale drogowe świecą mi bardzo wysoko. Praktycznie nie oświetlają drogi, tylko wspomniane drzewa. Czy jest w B8 jakaś dodatkowa regulacja samych świateł drogowych, żeby nie popsuć ustawiania świateł mijania? Mam zwykłe żarówki z odblaskami, bez ksenonów, bez soczewek.
wrclaguna Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Masz tylko reczna regulację swiateł.
sowiq Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ręczną regulację, czyli pokrętło przy włączniku świateł? Stety/niestety działa ono tylko na światła mijania. Odbłyśnik od żarówki świateł drogowych jest od tej regulacji niezależny (przynajmniej u mnie). Czy nie ma w lampie czegoś, co pozwoliłoby na obniżenie odbłyśnika lampy świateł drogowych? A może mam coś nie tak z lampami...? Po zakupie auta światła mijania świeciły bardzo nisko, na stacji diagnostycznej ustawili mi je podkręcając maksymalnie w górę wkrętem regulacyjnym w lampie. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy przed tą regulacją drogowe świeciły OK.
wrclaguna Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Podjedz na stacje i tam ci prawidłowo ustawia
sowiq Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ale jak mi ustawią, skoro nigdzie na wierzchu nie ma regulacji "długich"? No nic, spróbuję wymontować lampę i zajrzeć w bebechy. Może jest gdzieś tam schowana jakaś śrubka. Dzięki za pomoc
POWER-KRIS Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Spróbuj na silniczkach w lampie podnieść mijania regulujac ramię a potem opuść cała lampę na regulacji w b6 mi się udało. Sony Xperia Tapatalk 4
sowiq Opublikowano 8 Października 2013 Autor Opublikowano 8 Października 2013 Zapomniałem napisać. Próbowałem jakoś dostać się do silniczka lamp, żeby zrobić co podpowiadał @POWER-KRIS, ale się szybko poddałem. Podjechałem do poleconego przez znajomego warsztatu. Tam panowie mechanicy rzucili fachowym okiem i postawili diagnozę, że... żarówki świateł mijania są źle założone. Nawet nie przyszło mi do głowy, że można źle założyć żarówki Co prawda trochę się namęczyli, żeby je dobrze założyć, ale jak już to zrobili i ustawili lampy, wszystko świeci tam gdzie powinno
POWER-KRIS Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 To by mi do łba nie przyszło że można je źle włożyć. ;-) Wysłane Pocztą Polską przy pomocy listonosza.
Rekomendowane odpowiedzi