darkb Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 witam koledzy potrzebuje pomocy , czeka mnie wymiana łożysk z tyłu w mojej audi prawdopodobnie są dalej oryginalne łozyska z pierwszego fabrycznego montażu. Chciałbym się zapytać jaką firmę łożysk polecacie w rozsądnej cenie oraz czy podpowiecie mi jak mocno należy dokręcać śruby łożysk tak aby było dobrze a zarazem łozyska nie rozsypały sie po paru miesiącach
Dev Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Sama wymiana lozysk jest bez sensu Jak masz lipne tarcze i klocki to wymieniaj od razu wszystko Do tego potrzebne sa jeszcze pierscienie ABS
darkb Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Sama wymiana lozysk jest bez sensuJak masz lipne tarcze i klocki to wymieniaj od razu wszystko Do tego potrzebne sa jeszcze pierscienie ABS ach te twoje pomocne rady .... o co innego pytałem a nie o wywody że lepiej wymienić połowę części z tyłu , jak cie stać devastation to kup sobie wszystko na co cię stać .
Dev Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Dla mnie mozesz w ogole tego nie wymieniac a jak Cie nie stac to jezdzij rowerem. Lozyska na pewno beda tansze. I jeszcze jedna mała uwaga, jak chcesz podetrzeć sobie tyłek szkłem to na pewno się pokaleczysz.
POWER-KRIS Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Jak by nie patrzeć to kulawe heble będą grzać a to łożyskom nie pomaga. Jak jest kasa i są w ofercie to FAG potem SKF SWAG i CX ale to już jak chleb ze smalcem musisz konsumowac. Sony Xperia Tapatalk 4
darkb Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2013 tarcze bardzo dobre , hamulce nowe trw , zaciski wyczyszczone, prowadnice pracują lekko , i teraz pytanie jak wymienić łożyska w audi a4 b5 tył
Dev Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 nic prostszego, wybić lub wycisnąć na prasy
darkb Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2013 dzięki za pomoc a jak nalezy mocno dokręcać śruby dociskające lożysko
Dev Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Nie sruby tylko nakretki. Dokrec z czuciem aby tarcza obracala sie z lekkim oporem. Pojezdzij pare dni i sprawdz czy nie ma luzu
darkb Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2013 ok a teraz kolejne pytanie. Kupiłem łożyska firmy SWAG czy to dobry wybór , oraz kolejne pytanie w zestawie tych łożysk nie ma tawotu. Jaki tawot zastosować , jakiś specjalny czy może być jakiś zwykły. Szkoda byłoby za parę miesięcy znów wymieniać te łożyska
darkb Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2013 czy tawot ŁT-43 nada się . używam takiego do kombajnu ale czy do audi i łożysk audi nada się . I pytanie co sądzicie o tych łożyskach które zakupiłem firmy SWAG
POWER-KRIS Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 O opinie lepiej nie pytaj a łożysko smaruj będzie dobrze. Sony Xperia Tapatalk 4
Rekomendowane odpowiedzi