Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż składanych i podgrzewanych lusterek w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hmm pytanie za 100punktów :) Obecnie mam lusterka. El podgrzewane, el sterowane z side assist. Mam do kupienia lusterka el podgrzewane el składane el ustawiane fotochrom i pamiec. Czyli wszystko prócz side assist. Jest możliwość przełożenia ode mnie plastików wraz z lampką do side assist i tym środkiem z side assist? tak aby to działało ? czy wiązka od side assist jest osobna że tak powiem czy razem z tamtymi pinami ? czy da się to przełożyć ?

Spokojnie można przełożyć, zasilanie lampek side assist to oddzielne 2 kabelki:wink:

Opublikowano

@ Gibons

Składane lusterka duże przedlift.

Jakbyś chciał z innej strony to pisz.

Opublikowano

Dzięki wielkie jednak te po lifcie lepiej się składają :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazłem lustra 10pin i jeśli 9pin jest niebieski a 10pin jest różowy to są to na 100% lustra składane elektrycznie?

Opublikowano
  • Autor

W Pierwszym poście jest napisane naprawde duzymi literami :wink:

Rozpiska wtyki 16 PIN POD SKŁADANE LUSTERKA :

9 PIN - NIEBIESKI

10 PIN -RÓŻOWY

74510098.jpg

Opublikowano

Mam pytanko czy jak założę lusterka składane, ale na jakiś czas bez przełącznika tego w drzwiach. Będą się one składać po zamknięciu samochodu ? czy będzie jakiś błąd walić jeżeli tego przycisku na razie nie będzie ?

Opublikowano

Czy lusterka zawsze się składają automatycznie? Nawet jeśli pokrętło jest w pozycji na ogrzewaniu?

Opublikowano
  • Autor
Czy lusterka zawsze się składają automatycznie? Nawet jeśli pokrętło jest w pozycji na ogrzewaniu?

Praktycznie tak :wink: jeśli w opcji CAR masz pozycje lusterka ON

Mam pytanko czy jak założę lusterka składane, ale na jakiś czas bez przełącznika tego w drzwiach. Będą się one składać po zamknięciu samochodu ? czy będzie jakiś błąd walić jeżeli tego przycisku na razie nie będzie ?

Na 100% nie wiem ale wg mnie powinny sie składać .

Opublikowano

odwrotnie np: nie ma żadnego błędu - jak jest przycisk ze składanymi lustrami bez podłączonych składanych luster - sprawdzałem :decayed:

Opublikowano

U mnie w opcji Car nie mam możliwości żadnych ustawień. Trzeba te funkcje w jakiś sposób odblokować?

Opublikowano
  • Autor
U mnie w opcji Car nie mam możliwości żadnych ustawień. Trzeba te funkcje w jakiś sposób odblokować?

Mozna to odblokowac kodując KOMFORT 46 ..............ale jesli posiadasz faktycznie składane lusterka .

Opublikowano

Mnie się wydaje że będą się składać z centralnym ponieważ tak jak kolega napisał nawet gdy jest w pozycji ogrzewania i tak się składa z centralnym.

Opublikowano

Ale sam chciałbym decydować o tym czy mają się składać czy nie.

Opublikowano
  • Autor

Nie napisałes czy masz fabrycznie składane lusterka :wink: jesli tak a w opcji CAR nie masz pozycji mirrors foldable to wtedy kodujesz .

Wtedy mozesz decydować sam wybierając OFF lub ON

[46 - Central Conv.]

[Coding - 07] ---> [Long Coding Helper] ---> Byte 7 Bit ---> 7 zmiana 0 na 1

lub odznaczamy "Foldable Mirrors Installed "

Opublikowano

Dzięki, od tego powinienem zacząć. Mam fabrycznie składane lusterka.

Teraz muszę znaleźć kogoś kto mi zakoduje. Znasz kogoś najlepiej w województwie mazowieckim (może być Warszawa) oprócz naviserwis?

Opublikowano

podjedz na jakiegoś spota w Wawie i Ci ktoś to ogarnie na miejscu :wink:

Opublikowano

w Wawie brak spotów :(

Opublikowano
w Wawie brak spotów :(

Ja mieszkam w Wawie i mam kabelek VCDS od Adako. Jakby coś to mogę pomóc.

A tak przy okazji. Jest jakaś tajemnicza technika na wymontowanie wkładów (szkieł) luster? Czy tylko włożyć wyjmak i ciągnąć? Pytam, bo próbowałem w ten sposób wymontować wkłady do zamontowania podświetlenia w obudowie lusterek i pękło mi szkło :facepalm: