Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z tylną klapą - jakiś czujnik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z tylą klapą - słyszałem o jakimś czujniku w zamku? - otóż po otwarciu klapy powinno się oświecić w środku a już na pewno wewnątrz bagażnika.. chciałbym się dowiedzieć która część za to odpowiada bądź co przeczyścić ?

Opublikowano

Nie wiem dokładnie gdzie jest, ale u mnie oświetlenie zapala się po otwarciu klapy do końca, nie że od razu po otwarciu. Może to będzie jakąś wskazówką

Opublikowano

Niestety tutaj chodzi o to że nawet lampka się nie włącza.. (bezpiecznik i żarówka ok)

Opublikowano

Kolego zdemontuj tapicerkę klapy i tak w klapie jest takie czujnik z kulką takie cały czarny obok zamka on jest na taki zaczep i to jest winowajca.

Tylko jego się pewnie nada tylko wymienić. Jak coś to wklej zdjęcie klapy po zdjęciu tapicerki a Ci powiem co to.

Opublikowano

o ile dobrze pamietam to z lewej strony

naprawa jest bardzo prosta, wystarczy przeczyscic styki, mozesz zalac troche WD na koniec

Opublikowano

To dziś się za to wezme ! :) Dziękówa :)

---------- Post dopisany at 22:33 ---------- Poprzedni post napisany at 10:20 ----------

Rozebrałem chyba wszystko dziś :/

Rozebrałem wszystkie styki są 2 tj

Jeden przy zamku (2 pstryczki z centralnego zamka - otwierają i zamykają prawidłowo auto)

Oraz jeden przy zawiasie - lekko go odgiąłem i styka cyka - tutaj gdy nacisne to z okolic prawej lampy (pasażera tył) coś cyknie.

Psiknąłem wszystko WD40..

oto zdjęcia

20130827_175332.jpg

20130827_175339.jpg

20130827_175351.jpg

20130827_184327.jpg

20130827_184333.jpg

Opublikowano

To nic z tego mam zdjęcie tego czegoś. A ty masz polifta?

Wysłane z iJablka 4s za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

96 -> przedlift

Opublikowano

4dfr.jpg

0xxi.jpg

Takie coś w klapie znajdź jest po lewo od zamka i jak patrzysz na klapę to tak jakby była taka czarna zaślepka w środku jest taka kulka która odpowiada za światło w bagażniku a nie jakieś czujniki przy zamku.

Opublikowano

i mówimy tutaj o sedanie tak ?

Opublikowano

tak to zdjęcie jest po wyjęciu z mojego sedana. Taki mały element z lewej strony obok zamka wchodzi cały w blachę. W środku jest taka kulka i jak ona spada to załącza oświetlenie.

Opublikowano

Dziękówa ! Dziś po pracy to obadam :)

Opublikowano

I co znalazłeś?

Opublikowano

wczoraj nie dałem rady, bo musiałem w parę miejsc skoczyć :/ ale dziś wolne więc wezmę się za to :) !

---------- Post dopisany at 12:54 ---------- Poprzedni post napisany at 00:35 ----------

ruga6u3e.jpgpysytuju.jpg6yna7ujy.jpg ja chyba tego nie mam :/

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4

---------- Post dopisany at 14:19 ---------- Poprzedni post napisany at 12:54 ----------

ruga6u3e.jpgpysytuju.jpg6yna7ujy.jpg ja chyba tego nie mam :/

Opublikowano

na pewno tego nie masz

szukaj kabla, przynajmniej on powinien byc

Opublikowano

Mozesz zakreslic jakims kolorem vdzie to powinno byc ?

Opublikowano

na ostatnim zdjęciu jest taka dziura obok zamka i tam to powinno być ja mam klapę w domu a będę dopiero jutro i pstryknę foto.

A na pewno to w przedlifcie jest bo miałem klapę wgnieciona i kupiłem inna i tez to miałem.

Opublikowano

asd.jpg

To jest to ?

---------- Post dopisany at 16:15 ---------- Poprzedni post napisany at 16:15 ----------

i jakbyś mógł podać nr tego ?

Opublikowano

Jutro ci podam :)

---------- Post dopisany 02-09-2013 at 23:21 ---------- Poprzedni post napisany 01-09-2013 at 21:35 ----------

Tak to jest w tym miejscu co zaznaczyłeś po prostu brakuje Ci tego czujnika do oświetlanie po otwarciu klapy, po prostu go nie masz.

vj6a.jpg

Tu masz numery tego czegoś.

---------- Post dopisany 03-09-2013 at 21:05 ---------- Poprzedni post napisany 02-09-2013 at 23:21 ----------

No i co temat umarł?

Opublikowano

Hmm będę musiał sprawdzić gdzie to w ogóle połączyć :/ trochę mnie teraz to dziwi :/ czy mi to działało czy nie... Nawet wtyczki nie mam.. ale na pewno się światełko oświecało...