Marynarz____ Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Cześć zakupiłem lampkę podobną do tej oświetlenie lampka tył AUDI A3 A4 B6 B7 8E0947111A (3487362893) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. moja wygląda identycznie jak ta tylko na aukcji było napisane że jest po prostu od B5 s line- w miejsce po starej lampce pasuje idealnie jednak różni się wtyczką (ta z B5 ma małą wtyczkę 6 pin, a w mojej B6 mam dużą wtyczkę 4 pin) oraz tym że ma dodatkowy przycisk po środku co mi bardzo pasuje. Moje pytanie- czy da radę tą lampkę z B5 podłączyć aby działała w B6 (np poprzez przerobienie wtyczki w mojej B6 z dużej wtyczki 4 pin na małą 6 pin). A może na tej aukcji, której link podałem powyżej jest lampka, która występowała też w B6?? ---------- Post dopisany at 12:19 ---------- Poprzedni post napisany at 12:01 ---------- Dobra chłopaki ustaliłem że ta lampka (link powyżej) też jest od B5 sline i jest na 6 pin (koleś naściemniał w opisie). Więc ponawiam pytanie czy da radę ją podłączyć do B6 i czy w ogóle lampki z tym dodatkowym przyciskiem występowały w B6??
POWER-KRIS Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Fajna na logikę musi pasic bo ma tylko dodatkowy wylacznik. Ja zalozylem cała szklana z jednym przyciskiem bo diody rurki tańsze. Sony Xperia Tapatalk 4
Marynarz____ Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2013 No ja zmieniałem ostatnio sufit na s line i trafił mi się od B7 i tam jest cała szklana (przezroczysta) lampka i ona mnie wk***ia bo ma klawisz nie podświetlany. Więc postanowiłem zmienić na tą od B5 bo tańsza niż ta od B6 s line i ma ten dodatkowy guzik co mi bardzo odpowiada, no tylko wtyczką się różni i teraz myśle jak to rozkminić bo do mojej lampki dochodzą 4 kabelki (duża wtyczka 4 pin) a do tamtej pewnie musi dochodzić 6 przewodów (mała wtyczka 6 pin). Myśle czy czasem któryś przewodów nie można zdublować i z 4 zrobić 6
POWER-KRIS Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Jeden stala masa lub plus Drugi stały plus lub minus żeby wlacznikiem sie zapalala Trzeci podswietlanie wlacznika Czwarty jakiś mostek z przedniej żeby z drzwiami chodzila To po h.... Jeszcze dwa? Sony Xperia Tapatalk 4
Marcin6 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Jeszcze np. sygnał plusowy z włącznika przedniej lampki... tzn jak cyknę włącznik na "1" w przedniej lampce to tylne też się zapalają P.S. to nie jest lampka od B5 'sline' tylko od S4 B5 (ciemny kolor)
POWER-KRIS Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Czyli do rozgryzienia. Sony Xperia Tapatalk 4
Marynarz____ Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Jeden stala masa lub plusDrugi stały plus lub minus żeby wlacznikiem sie zapalala Trzeci podswietlanie wlacznika Czwarty jakiś mostek z przedniej żeby z drzwiami chodzila To po h.... Jeszcze dwa? Sony Xperia Tapatalk 4 Też się zastanawiam (mówie jak jest, z lampki B5 wychodzi 6 pinów)?? Bo na naszych lampakch w B6 są tylko dwa przyciski a na tej z B5 są trzy- ten środkowy powoduje że jak masz ustawione zapalanie się lampek po otwarciu drzwi to możesz sobie wyłączyć zapalanie tylnej lampki, a w lampkach pasażerów w naszych B6 nie można tak zrobić. Podejrzewam że te 2 dodatkowe piny są właśnie od tego środkowego przycisku...
POWER-KRIS Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 To by tylko wystarczyło wstawić je w szereg od zasilania z przedniej i biega na czterech. Tylko które dwa zlutowac razem? Sony Xperia Tapatalk 4
Marynarz____ Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2013 A kurde zawioze to do elektryka to moze rozgryzie
MAT1000 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Odgrzeję, bo wpadła mi w ręce taka lampka. Elektryk rozgryzł co i jak z tą lampką ?
Marynarz____ Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2014 Sprzedana elektrykowi się nie chciało tego robić kupiłem zwykłą s line od B6 i wrzuciłem do niej diody Ambiente
Rekomendowane odpowiedzi