narty_jezusa Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Witam, przeczesałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi a mianowicie nie działają mi światła drogowe (długie). Nie działaja w żadnej pozycji tzn od siebie i do siebie, aczkolwiek gdy przełączam od siebie na desce rozdzielczej zapala sie kontrolka długich świateł. Bezpieczniki są ok i jest na nich napięcie. Czy może być to wina przełącznika, czy mam szukać usterki gdzieś indziej?
Chowix Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 u mnie jak był problem z przełącznikiem długich to nie świeciła lampka na desce tj. do siebie działał i było ok, a od siebie nie działał wcale.. jeżeli na bezpieczniku masz napięcie to szedłbym dalej.. czy na kostce od lamp masz itd pokolei.. nie wiem może jest jakiś przekaźnik od długich ?
janusz_stg Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 Starość nie radość. Pada stycznik w przełączniku świateł przy kierownicy. Na krótko pomaga wstrzyknięcie środka do poprawy styków . Można kupić w marketach. Odchylasz dźwignię przełącznika i za pomosą cienkej rureczki jak : z " WD-40" wstrzykujesz trochę tego środka i światła wracają przynajmniej na jakiś czas. Rozwiązaniem docelowym jest wymiana przełącznika lub jego naprawa ale to wymaga troczę precyzji przy składaniu.
Rekomendowane odpowiedzi