Bartollo Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 Podbijam! Temat dalej nie ogarniety wymieniony n75 przepływka podmieniana dawka 3.2mg/skok czujnik płynu sprawny a dalej szarpie po puszczeniu gazu. Jakie logi mogą coś powiedzieć ??
wesz82 Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 Niech zgadnę występuje tylko jedno szarpniecie po odjeciu nogi z gazu??? Mam to samo i tak poduchy wsio nowe corteco,odbojnik zrobiony na sztywno,Przeguby nie maja luzu,nie wiem może nieszczelność... Dajcie znac jak poradzicie sobie z tym.
Bartollo Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 Nie szarpie cały czas po zdjęciu nogi z gazu (są to takie szarpniecia jak w benzynie jak się da 5 bieg przy 40km/h) wystepują dopiero jak obrotomierz pokaże na 3 biegu około 1200 Obr/min na 4 - około 1400 Obr/min jak obroty spadają o 100 obr/min to wszystko ustaje. Jedzie płynnie bez gazu na 2 czy tam 3.
abel121 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam w moim silniku ATJ występuje problem szarpania a wygląda to tak jakbym wjechał w dużą dziurę czasami pojedyncze szarpnięcia a czasem przez parę kilometrów . Problem jest o tyle dziwny że występuje po przejechaniu kilku kilometrów i nagle ustępuje.Jakiś czas temu robiłem diagnostykę i błędów nie było ale ostatnio pokazał się :zablokowany sterownik silnika i błąd przerwa w obwodzie pompki 1 .Niestety mechanik nie podał numeru błędu a po przejechaniu ok 50 km z wpiętym wagiem stwierdził że może być walnięta pompka na 1 i 3 cylindrze ale tak do końca nie jest pewien . Zmienił tylko dawki i na jakiś czas problem znikł ale znów się pojawia i coraz częściej . A z innych objawów to przy wilgotnej pogodzie dymi na szaro do czasy aż się nagrzeje . ---------- Post dopisany at 12:48 ---------- Poprzedni post napisany at 12:25 ---------- Zapomniałem dodać że szarpanie występuje w granicy 1200-1800 obr/min i pali od strzała w każdej temperaturze .Prosze o pomoc lub adres dobrego mechanika najlepiej w woj. podkarpackim mile widziane okolice Dębicy
lukasz19tdi Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Proponuje Ci SPECSERVICE w Krośnie może to od Dębicy kawałek, tanio nie jest, ale robią konkretnie i coś na pewno poradzą, sam korzystam z ich usług. Ale wcześniej musisz się umówić, także zadzwoń ustalą Ci wizytę kiedy będzie Ci pasowało. Tylko proszę się tutaj nie doszukiwać jakiejś krypto reklamy...
vp-tdi Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Nie szarpie cały czas po zdjęciu nogi z gazu (są to takie szarpniecia jak w benzynie jak się da 5 bieg przy 40km/h) wystepują dopiero jak obrotomierz pokaże na 3 biegu około 1200 Obr/min na 4 - około 1400 Obr/min jak obroty spadają o 100 obr/min to wszystko ustaje. Jedzie płynnie bez gazu na 2 czy tam 3. czujnik predkosci jazdy sprawdz styki ,oraz czujnik wału ( jest kolo filtra oleju ) poduszki silnika sprawdzone ?
abel121 Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 jakiś czas temu w sumie przez przypadek usunąłem sobie usterkę ,myślałem że siadły pompki więc postanowiłem sprawdzić nr części ściągłem pokrywę zaworów i jakoś złapałem za wtyczkę na pierwszej pompce a tu luz po wyczyszczeniu i poprawieniu wtyczek wszystko ładnie śmiga
Rekomendowane odpowiedzi