egon@ Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Witam, może ktoś się spotkał z albo posiada takie pojazdy i ma wiedzę na temat, czy skrzynia z 406 albo partnera, berlingo podejdzie do citroena xary 1.9d z 2001 roku niestety synchronizatory się wysypały i strasznie zgrzyta. Szukałem info na różnych forach ale nie mam pewności niektórzy piszą że tak inni że nie podejdzie MOŻE TU ZNAJDĘ POMOC.
MAT1000 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Z 406 może być problem, mogą być inne łapy od wybieraków biegów. Szukać możesz jeszcze z 306'tki, najbardziej zbliżony konstrukcyjnie. Tylko zwróć z jakiego silnika 1.9 skrzynia XUD9 czy DW8.
egon@ Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Z 406 może być problem, mogą być inne łapy od wybieraków biegów. Szukać możesz jeszcze z 306'tki, najbardziej zbliżony konstrukcyjnie. Tylko zwróć z jakiego silnika 1.9 skrzynia XUD9 czy DW8. Dziś mam nadzieję że wyjmę skrzynie i zobaczę jakie ma oznaczenia, tylko czy będą takie same czy mogą się różnić np końcówką kodu? (Dla przykładu XUD9, na XUD8)
MAT1000 Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Może pomoże, trzeba się zarejestrować i można sprawdzać po vinie części lub szukać według modelu: Peugeot Service Box PS: partner, może mieć inne przełożenia, w końcu auto bardziej dostawcze.
egon@ Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 Zamykam temat, skrzynia zamowiona pasuje od 306 oczywiscie o tym samym kodzie. Dzieks MAT1000 za podpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi