Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana Lamp przednich na ringi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Będę wymieniał lampy w swojej a4. Zastanawiam się nad tymi modelami:

LAMPY NOWE AUDI A4 B5 94-98 SOCZEWKI RINGI CHROME (3464388258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

LAMPY REFLEKTORY AUDI A4 B5 94-98 CHROME RINGI FK (3477751417) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

I nie wiem które będą lepsze :) Jestem zielony w tym temacie , nie bardzo wiem nawet czym się róźnią , że jedne są soczewkowe.

Obecnie mam oryginalne ( nwm jakiej firmy są, na H7 i przeciwmgłowe też maja w sobie)

Te nowe lampy nie mają chyba przeciwmgłowych :D Więc bd musiał dokupić reflektory?

Opublikowano
Wymiana Lamp przednich na ringi.

Błądzisz synu... :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Dlaczego?:>

Opublikowano

Bo one naprawdę są tragiczne...Szukaj oryginalnych lamp VALEO zespolonych...Będziesz zadowolony :thumbup1:

Opublikowano

Te pierwsze wyglądają ładniej

JA miałem takie

7317aee8fffed6cdmed.jpg

4223695ab37b8034med.jpg

imag0048i.jpg

Opublikowano

jihaad dobrze prawi. Kup ori soczewki nawet używane i będzie to miało wtedy ręce i nogi. Te ringi były modne x lat temu a w tym momencie zalatuje to totalną tandetą :thumbdown:

Opublikowano

Zamontuj ori zespolone i nie rób wioski.

Opublikowano
Witam.

Będę wymieniał lampy w swojej a4. Zastanawiam się nad tymi modelami:

LAMPY NOWE AUDI A4 B5 94-98 SOCZEWKI RINGI CHROME (3464388258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

LAMPY REFLEKTORY AUDI A4 B5 94-98 CHROME RINGI FK (3477751417) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

I nie wiem które będą lepsze :) Jestem zielony w tym temacie , nie bardzo wiem nawet czym się róźnią , że jedne są soczewkowe.

Obecnie mam oryginalne ( nwm jakiej firmy są, na H7 i przeciwmgłowe też maja w sobie)

Te nowe lampy nie mają chyba przeciwmgłowych :D Więc bd musiał dokupić reflektory?

tez wlasnie o tym myslalem, ale wczoraj widzialem te z pierwszego linku i dramat.... ja wiem ze sie podobaja RINGI z BMW ale na serio nie maja nic wspolnego z nimi... ledwo to swieci i ledwo to widac.... takie moje zdanie.... a co myslicie na temat tych z ledami??

LAMPY AUDI A4 B5 95-98R DAYLINE LED SONAR CHROM (3472622049) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
  • Autor

A jeśli już bym się uparł to lepsze Depo niż Sonar?

I do srebrnego avanta Chrom czy black?

Takie zdj znalazłem w necie z lampami Depo Black

mhm.jpg

Chyba że faktycznie znajdę gdzieś w KRK poliftowe to kupie. Bo z allegro używki ładniej na zdj wyglądają :)

Opublikowano

Depo lepsze wykonanie na pewno.

Ale nie upieraj się. Ringi były modne w tych samych czasach co drewniana okleina na kokpicie, a dayline'y nie mają homologacji dziennych. Te paski są tylko jako pozycyjne.

Opublikowano
  • Autor

A nie będę musiał coś kombinować z kostkami? Bo poliftowe czy te ringi nie mają przeciwmgłowych. Ja w swoich lampach mam. Nie wiem czy nie będzie trzeba czegoś przepinać. Chyba że do przeciwmgłowych idzie osobna kostka;p

Opublikowano

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-reflektory-zespolone-ii-lifcie-rezanie-montaz-9427/

Tu masz podane rozpiski wtyczek lapm przedliftowych z przeciwmgłowymi i bez - wynika z nich, ze są nieco inne. Upewnij się, że te lampy maja stare okrągłe gniazda na pewno. W najgorszym wypadku pozamieniasz jakies kabelki, choć na jednej z aukcji widzę cos jakby przejśćiówka.

A za jakiś czas i tak zmienisz lampy na zwykłe polifty.

Opublikowano
  • Autor

Nie uśmiecha mi się rzeźbienie w aucie. Więc już polifty odpadają ponieważ są zespolone. A te także?

LAMPY REFLEKTORY AUDI A4 B5 94-98 BLACK RINGI FK (3487959492) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
  • Autor

Tak , ponieważ jak będę sprzedawał auto to pewnie wrzucę oryginały , i nie będą za dobrze siedzieć.

Opublikowano

Odnoszę wrażenie, że niepotrzebnie się rozpisuję.

Montujesz nowe reflektory, a juz myslisz o sprzedaży auta?

Jeśli nawet sprzedawać auto, to jaki problem zrobią poliftowe lampy? Ewentualnie przyciągna więcej klientów.

Nawet jesli przed sprzedażą wymienisz lampy na stare, to co zrobisz z ringami czy tam innymi? Sprzedasz na allegro? Wierz mi, że te lampy używane idą za bezcen.

Wierz mi rónież, że możliwości jakie masz to:

- polifty zespolone

- soczewki dzielone wzór S4

- potem długo, długo nic i dochodzimy do ringów, dayline'ów, laminatów, grillów kamei i ławek na tylnej klapie.

Opublikowano
  • Autor

To chyba postawie na soczewki dzielone S4. Nie myślę teraz o sprzedaży auta ale kiedyś to nastąpi. Nie mam warunków by wiercić wycinać malować itd. Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Posłuchaj co Ci mówili koledzy nie rób z Audi BMW bo to wiocha:facepalm:

Opublikowano
:facepalm: