Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wskazania fis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No właśnie,dlatego mnie to zastanawia i szukam odpowiedzi. U mnie średnie pokazuje 11.90 km/Liter. Dokładnie tak jest to napisane. Może jest ktoś,z takimi wskazaniami. Czyli wychodzi na to,że mam odwrotne wskazania,czyli km/litry. Jak ustawić litry/km ? zagadka.

Opublikowano
... Jak ustawić litry/km ? zagadka.

Masz VAG-a ?

Jeśli tak, to sprawdź jaką liczbę masz wstawioną w:

17-Instruments -> Coding-07 -> Software Coding

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

Niestety,VAG-a nie posiadam. Auto mam drugi tydzień,jeszcze nie doszedłem do tego,żeby zaopatrzyć się w takie urządzenie. Nawet nie bardzo wiem,co i jak ma być. Gdzie kupić,co kupić,jak kupić.

Opublikowano

Tym wskazaniem spalania na postoju się nie sugeruj. Z tego co pamiętam to wskaźnik spalania działa dopiero gdy przekroczysz 20km/h.

A co do samego wskazania średniego to masz dwa tryby. (1) - Zliczający bieżącą jazdę (dopuszczalny postój, ale nie dłużysz niż ileś tam naście minut). (2) - zliczający całościowo średnie spalanie.

Porównywałem wyniki fisa z tym co wyszło mi ze swoich obliczeń przy tankowaniu i pokrywa się niemal idealnie. Więc jak masz dwukrotną różnicę to na pewno jest coś nie tak.

Opublikowano
  • Autor

Lecz w moim przypadku,chodzi o odwrotne wskazania na fis. Czyli pokazuje mi,ile mogę przejechać km. na jednym litrze oleju,a powinno wskazywać,ile spaliło litrów oleju na 100km.

Opublikowano

Coś jest nie tak - zrób jakikolwiek log z 17-Instruments w nagłówku bęzei widoczne kodowanie i sie sprawdzi.

Opublikowano

Kolego masz ustawione kodowanie brytyjskie/USA czy tam jakieś chińskie. Ma pokazywać w litrach na 100 km. Jak już będziesz miał vaga to Pikuś i się zrobi :cool:

wysłane z Commodore 64