Wandej Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Witka:hi: Pany jaki realny przyrost(o ile wystąpi) może dać dolot z kwasówki?? Czyli zamiast seryjnej puszki z filtrem gąbkowy stożek + do kolektora rura kwasowa?? pytam bo koszt wykonania tego jak dla mnie jest śmieszny bo potrzebuje tylko około metra rury i spawanie to koszt maks 50zł Czy gra warta zachodu?? Tylko bez wpisów"kup sobie 1.8T":decayed:
egon@ Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Na takim kolektorze mocy raczej nie odczujesz w silniku wolnossącym. Ale za to może fajnie to wyglądać po otwarciu machy.
Wandej Opublikowano 3 Września 2013 Autor Opublikowano 3 Września 2013 Na takim kolektorze mocy raczej nie odczujesz w silniku wolnossącym. Ale za to może fajnie to wyglądać po otwarciu machy. Mógłbym zrobić i kolektor ale seryjny ma zmienną geometrię więc wole tego nie ruszać Nie wiem dlaczego to auto ma tylko 130KM skoro ma zmienne fazy rozrządu + kolektora dolotowego:facepalm:
egon@ Opublikowano 3 Września 2013 Opublikowano 3 Września 2013 Na takim kolektorze mocy raczej nie odczujesz w silniku wolnossącym. Ale za to może fajnie to wyglądać po otwarciu machy. Mógłbym zrobić i kolektor ale seryjny ma zmienną geometrię więc wole tego nie ruszać Nie wiem dlaczego to auto ma tylko 130KM skoro ma zmienne fazy rozrządu + kolektora dolotowego:facepalm: Oto trzeba by zapytać inżynierów audi, a jeżeli chodzi o zmienne fazy to przodownikiem w temacie jest Japonia może dlatego.
Inkognito Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 Tyle ze taki dolot musi byc zrobiony z glowa uklad musi miec taka sama objetosc co ori filtr to moze nie dac jakis przyrostow konkretnych ale auto moze byc bardziej elastyczne.
Rekomendowane odpowiedzi