jedi85 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Panowie borykam się z dużymi ubytkami oleju w silniku 1,6. Od jakiegoś czasu przeglądam fora internetowe i natykam się na rozwiązania problemu w silnikach ALT 2.0 . Czy ktoś z Was przerabiał odmę olejową w 1.6 i ma sprawdzony sposób na rozwiązanie uporczywego problemu z olejem w dolocie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej07 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 :hi:a czy z silnikiem wszystko ok? ja osobiście mam już 3 audi z silnikiem 1.6 i tylko z pierwszym audi miałem problem z olejem:decayed: bo uszczelka pod głowica poszła:kox: to i autko szybko poszło do "żyda" w 2 już tez myślałem że powtórka z rozrywki:naughty: ale po wymianie oleju na nowy i wyczyszczeniu smoka było si:kox: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedi85 Opublikowano 7 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Z silnikiem jest wszystko ok, przebieg też jest nie duży. Jestem obecnie po wymianie oleju i widzę ubytki na bagnecie i mam okopconą rurę. Wyczytałem że te silniki mają problem. Często zdarz Ci się czyścić odmę?? dziś po ściągnięciu dolotu zauważyłem dużo oleju na przepustnicy. Wyczyszczę jeszcze odmę i zobaczymy czy da to coś. Na jakim oleju jeździsz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej07 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Z silnikiem jest wszystko ok, przebieg też jest nie duży. Jestem obecnie po wymianie oleju i widzę ubytki na bagnecie i mam okopconą rurę. Wyczytałem że te silniki mają problem. Często zdarz Ci się czyścić odmę?? dziś po ściągnięciu dolotu zauważyłem dużo oleju na przepustnicy. Wyczyszczę jeszcze odmę i zobaczymy czy da to coś. Na jakim oleju jeździsz?? odmy nie ruszałem , olej to mam z "salunu":kox: vw przed miałem castrola:naughty: tu moja przepustnica przed czyszczeniem 20130808235.jpg | audiq123 | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl autko ma 168 tys mil aktualnie i pewnie nikt nie czyścił jeszcze przepustnicy:naughty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedi85 Opublikowano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 nieźle jakiej lepkości olej używasz? 5W30 syntetyk czy może 10W40 półsyntetyk?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej07 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 10W40 półsyntetyk:wink: teraz przepustnica już błyszczy jak lustro:naughty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedi85 Opublikowano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Proszę powiedz mi jeszcze, czy poczyszczeniu przepustnicy, adaptowałeś ją Vag-em czy jest opcja adaptacji z kluczyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz8103 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Witam, jak wyczyścić odmę w 1.6 ALZ? A dokładniej chodzi mi o to który wąż mam sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yreib Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Odma jest pod kolektorem ssącym i dostęp jest praktycznie niemożliwy bez demontażu kolektora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kary Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Hey, widzę, że w 1.6 też jakieś problemy z olejem w dolocie zatem polecam ten wątek http://a4-klub.pl/index.php?/topic/45838-b6-alt-zapalajaca-sie-kontrolka-poziomu-oleju/page-57 Wrzuciłem tam swoją propozycję małej modyfikacji czwórnika (nie wiem czy u Was Panowie też tak jest) Dorzuciłem dodatkowy filterek oleju (defacto przeznaczony do skuterów) między wyjściem z czwórnika, a wejściem do dolotu - u mnie w około 80% przedmuchów oleju do dolotu rozwiązało ten problem, także polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi