lotus28 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 Witam, przeszukałem mnóstwo tematów na ten temat ale niestety nie znalazłem rozwiązania. Nie wiem dlaczego tak się dzieje zawsze po nocy na zimnym silniku podczas ruszania strasznie szarpie samochodem, coś tak jakby koła traciły przyczepność, po przejechaniu ok 2 km i kilku ruszeniach pojazdem, wszystko wraca do normy, tzn może nie w 100% ale już można ruszać bez szarpania. Sprzęgło mam sprawne, filtry olej wymienione, poduszki silnika również, egr w porządku, katalizator usunięty.
Maestro_86 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 Jak to się dzieje tylko na zimnym to na moje oko docisk sprzęgła .
Gość harry19-19 Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 też tym szarpaniem mam , sprawdziłem sprzęgło niby jest dobre , więc pozostaje mi poduszki albo silnika albo skrzyni tylko nie wiem które , a czasu nie mam żeby z tym zająć się
Maestro_86 Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 u mnie problem był właśnie w docisku. Takie same objawy. Jak zimny przy ruszaniu targało przodem. Jak się rozgrzało było oki. Okazało że ze simering wałku skrzyni minimalnie się pocił i gdzieś zarzuciło kapkę oleju na docisk i targanie gotowe. Po wymianie tarczy sprzęgła i docisku wszystko chodzi jak nowe.
lotus28 Opublikowano 12 Września 2013 Autor Opublikowano 12 Września 2013 Dzięki panowie za odpowiedzi, Maestro, powiem Ci że to może być dobry trop, w życiu bym nie pomyślał że to może być docisk, czyli proponujesz zmienić tarcze sprzęgła a co z tym wyciekiem robiłeś z tym coś ?
Maestro_86 Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 simering z firmy Corteco kosztuje 8zł wymieniasz i poproblemie. Przyjrzyj się dokłądnie dociskowi. U mnie komplet był jeszcze w bardzo dobrym stanie jednak docisk był przypalony.
Rekomendowane odpowiedzi