Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Audi A4 B5 Avant 2.5 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie

Nareszcie udało mi się kupić auto jakie zawsze chciałem Audi A4 w Dieslu.

Motoryzacyjną przygodę z Audi zacząłem już 7 lat temu kiedy to mój ojciec zakupił A4 B5 1.9 TDI AFN i którym jeździ po dzień dzisiejszy. Jako że jeszcze jestem młody i na dorobku (Nowo narodzone dziecko, świeżo po ślubie, kredyt na mieszkanie itp) nie było mnie stać na marzenie jakim były 4 kółeczka na masce :) Trafiwszy okazję życia (tak bynajmniej mi się zdaję) zakupiłem A4 z nieszczęsnym 2.5 i niby padniętą turbiną przez co cena była naprawdę śmieszna. Autko stało przez rok pod stodołą w krzakach u pewnego starszego pana z powodu że nie chciała jechać. Starszy pan kupił sobie nowe a4 z 2012r a to stało tak samotnie i obrastało kurzem. Kiedy po nie przyjechałem na dzień dobry poinformowano mnie ze w aucie nie ma żadnych świateł oprócz halogenów kierunków i wstecznego ma pękniętą szybę oraz zatarte turbo. Nie przeraziło mnie to gdyż tak jak napisałem cena była mniejsza niż za tico w dość sfatygowanym stanie. Po dojechaniu jakimś cudem do miejscowości zamieszkania (170 km w jedną stronę) autko oddałem do znajomego elektronika na naprawę świateł i skasowanie błędów airbag oraz abs. Po całym dniu mordęgi znajomy zadzwonił i powiedział że auto jest zrobione i w ramach przyjaźni wykonał mi regulacje kąta wtrysków jak i popodpinał wiszące u spodu węże do turbiny :decayed:. Auto od razu odzyskało wigor jeździ dobrze ale nie idealnie chodź o tym napisze w dziale technicznym.

A teraz do rzeczy

Autko jakie posiadam to A4 Avant 2.5 TDI 150Ps

-Skórzana tapicerka kolor niebieski jak i reszta plastików

- Podgrzewane fotele

- 4x el. Szyby

- El. i podgrzewane lusterka

- Climatronic

- System Bose

- Centralny zamek z pilotem scyzoryk

- ASR

- Duży FIS

- 6 biegowa skrzynia manualna

- 4x Air Bag

Przebieg 207tys

Jak na razie jestem bardzo podjarany i cieszę się każda chwilą w aucie. (Zobaczymy jak to będzie dalej)

PLANOWANE

- Gwint

- Felga 18

- Obszycie środka na nowo (lub znalezienie innego w lepszym stanie)

- Przeniesienie Car Audio z poprzedniego auta (Radio Pioneer AVH P5000DVD + 2x Subwoofer Sony Xplode + 2x Wzmacniacz Magnat two edition + Kondensator 2.2 F + Głośniki U-Dimension SC6 + Magnat 4ch)

Jak coś mi się jeszcze ubzdura dopiszę lecz na razie z pełnym entuzjazmem zajmę się tym co zaplanowałem

I to chyba na tyle rozpisałem się jak Mickiewicz w pewny piękny wieczór więc na tym się pohamuje. Jutro Wstawię fotki gdyż dzisiaj już ciemno.

Dziękuję tym co przeczytali moją krótką historyjkę. Pozdrawiam Gruby1991

Opublikowano

jakieś foto ?

Opublikowano

Jutro wstawię gdyż już ciemno. :wink:

Opublikowano

No jeżeli padnięte turbo polegało na wypiętych wężach to masz farta :decayed: Oby wozidło służyło bezawaryjnie.

Opublikowano

Oj oby tak. Nie dziękuję żeby nie zapeszyć. Pozdrawiam :a4fan: