radi Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 Witam Mam taki problem,w B6 quattro bak jest podzielony na 2 czesc,z jednej do drugiej części przempowywuje tzw.pompa strumieniowa,umnie ta pompa przestala dzialac i w jednej części mam caly bak,a tam gdzie jest pompa zasilajaca niema paliwa,czy ktoś wie jak to działa??????do tej pompy strumnieniowe dochdzi jakiś wężyk,podobno to jest powrot paliwa-i zasila pompe strumieniowa,ale umnie tam nic nie leci żadne paliwo,czy może ktoś ma jakas rozpiske wezykow skad idzie powrot paliwa? 1.8T quattro ---------- Post dopisany 13-09-2013 at 20:39 ---------- Poprzedni post napisany 12-09-2013 at 13:52 ---------- nikt nic niewie?????
edekxp Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 Moim zdaniem jest dwie pompy i jedna u ciebie nie działa. Od pompy strona pasażera jest jeden wąż jak ze strony kierowcy. Łączą się potem w jeden.Tak mi się wydaje, ale odłączone kable od pompy str.pasażera silnik nie odpala:whistling: - sprawdzone Skoro wiesz że jedna nie działa, to ją wymień i będzie wszystko ok
radi Opublikowano 20 Września 2013 Autor Opublikowano 20 Września 2013 jedna pompa jest elektryczna,ktora daje paliwo do silnika,a druga jest strumieniowa napedzana powrotem paliwa z filtra paliwa,i wlasnie ta pompa mi niedziala bo niepompuje paliwa do drugiej polowki ---------- Post dopisany 20-09-2013 at 21:54 ---------- Poprzedni post napisany 17-09-2013 at 15:56 ---------- Ok juz doszlem co jest nie tak,moja pompa daje za male cisnienie i nie daje na powrot,teraz szukam nowej pompy,ale ori jest za***iście droga ok 300e,czy mozna jakas inna pompe tam wsadzic?,podobno z innych audi nie podejdzie bo daje za male cisnienie ok 3.5bar,a w AVJ daje 4 bar i tylko ori podejdzie ,zebym jakiegos zonka nie zaliczy jak kupie pompe,a okaze sie za ze za slabo pompuje.
edekxp Opublikowano 21 Września 2013 Opublikowano 21 Września 2013 Mierzyłeś ciśnienie? Jeżeli daje małe ciśnienie to auto powinno szarpać przy większych prędkościach i obciążeniu Pompa pewnie podejdzie z BFB i BEX, może trzeba poszukać używki POMPKA PALIWA AUDI A4 B6 1.8T 150 AVJ 163 BFB BEX (3549169082) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
radi Opublikowano 22 Września 2013 Autor Opublikowano 22 Września 2013 auto jest zamulone na tej pompie i nie daje na powrot benzyny,na innej wszystko OK,a tak po zatym pompa w quattro wyglada calkiem inaczej niz na tej aukcji i ciezko ja dostac,myslalme o pompie walbro 255,czy ktos zakladal taka pompe i czy duzo jest przerobek
edekxp Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 U mnie jest taka sama bynamniej z wyglądu. Skoro u mnie działa to i u ciebie powinna a auto mam po wirusie
radi Opublikowano 8 Października 2013 Autor Opublikowano 8 Października 2013 Ok wszystko juz naprawione,wymieniona pompa na taka jaka powinna byc ori, jak by ktos szukal pompy do B6 1.8tQ 2001-2003r pompy paliwa elektryczne.pompa paliwa elektryczna sklep online
edekxp Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Dobrze wiedzieć i cena nie duża Tapatalk
12pawel12 Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 auto jest zamulone na tej pompie i nie daje na powrot benzyny,na innej wszystko OK,a tak po zatym pompa w quattro wyglada calkiem inaczej niz na tej aukcji i ciezko ja dostac,myslalme o pompie walbro 255,czy ktos zakladal taka pompe i czy duzo jest przerobek jak z tą pompą walbro? bo podróbę już jedną zajeździłem i to w niecały rok
radi Opublikowano 9 Października 2013 Autor Opublikowano 9 Października 2013 zalozylem pompe dedykowana do audi a4 b6Q firmy MTM,mam nadzieje ze pochodzi jakis czas.
Rekomendowane odpowiedzi