Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pompa strumieniowa w zbiorniku paliwa Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem,w B6 quattro bak jest podzielony na 2 czesc,z jednej do drugiej części przempowywuje tzw.pompa strumieniowa,umnie ta pompa przestala dzialac i w jednej części mam caly bak,a tam gdzie jest pompa zasilajaca niema paliwa,czy ktoś wie jak to działa??????do tej pompy strumnieniowe dochdzi jakiś wężyk,podobno to jest powrot paliwa-i zasila pompe strumieniowa,ale umnie tam nic nie leci żadne paliwo,czy może ktoś ma jakas rozpiske wezykow skad idzie powrot paliwa? 1.8T quattro

---------- Post dopisany 13-09-2013 at 20:39 ---------- Poprzedni post napisany 12-09-2013 at 13:52 ----------

nikt nic niewie?????

Opublikowano

Moim zdaniem jest dwie pompy i jedna u ciebie nie działa.

Od pompy strona pasażera jest jeden wąż jak ze strony kierowcy.

Łączą się potem w jeden.Tak mi się wydaje, ale odłączone kable od pompy str.pasażera silnik nie odpala:whistling: - sprawdzone

Skoro wiesz że jedna nie działa, to ją wymień i będzie wszystko ok

3494428106

Opublikowano

Pompa_strumieniowa.jpg

jedna pompa jest elektryczna,ktora daje paliwo do silnika,a druga jest strumieniowa napedzana powrotem paliwa z filtra paliwa,i wlasnie ta pompa mi niedziala bo niepompuje paliwa do drugiej polowki

---------- Post dopisany 20-09-2013 at 21:54 ---------- Poprzedni post napisany 17-09-2013 at 15:56 ----------

Ok juz doszlem co jest nie tak,moja pompa daje za male cisnienie i nie daje na powrot,teraz szukam nowej pompy,ale ori jest za***iście droga ok 300e,czy mozna jakas inna pompe tam wsadzic?,podobno z innych audi nie podejdzie bo daje za male cisnienie ok 3.5bar,a w AVJ daje 4 bar i tylko ori podejdzie ,zebym jakiegos zonka nie zaliczy jak kupie pompe,a okaze sie za ze za slabo pompuje.

Opublikowano

Mierzyłeś ciśnienie?

Jeżeli daje małe ciśnienie to auto powinno szarpać przy większych prędkościach i obciążeniu

Pompa pewnie podejdzie z BFB i BEX, może trzeba poszukać używki

POMPKA PALIWA AUDI A4 B6 1.8T 150 AVJ 163 BFB BEX (3549169082) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

auto jest zamulone na tej pompie i nie daje na powrot benzyny,na innej wszystko OK,a tak po zatym pompa w quattro wyglada calkiem inaczej niz na tej aukcji i ciezko ja dostac,myslalme o pompie walbro 255,czy ktos zakladal taka pompe i czy duzo jest przerobek

Opublikowano

U mnie jest taka sama bynamniej z wyglądu.

Skoro u mnie działa to i u ciebie powinna a auto mam po wirusie

Opublikowano

Dobrze wiedzieć i cena nie duża

Tapatalk

Opublikowano
auto jest zamulone na tej pompie i nie daje na powrot benzyny,na innej wszystko OK,a tak po zatym pompa w quattro wyglada calkiem inaczej niz na tej aukcji i ciezko ja dostac,myslalme o pompie walbro 255,czy ktos zakladal taka pompe i czy duzo jest przerobek

jak z tą pompą walbro?

bo podróbę już jedną zajeździłem i to w niecały rok

Opublikowano

zalozylem pompe dedykowana do audi a4 b6Q firmy MTM,mam nadzieje ze pochodzi jakis czas.