Litai Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 Witam, Nie wiedziałem gdzie napisać, więc wtrącę tutaj. Dzisiaj rano zaskoczyła mnie niemiła niespodzianka, a mianowicie: Pytanie moje, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy (nie ma odprysku kamienia ani nic), jaki ewentualny koszt i czy ktoś poleci warsztat na śląsku który zrobi mi to porządnie? Ewentualnie na co zwracać uwagę na warsztatach, pod jakim względem wybrać najlepszy?
sebul Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 Wymiana na nowa, naprawa bedzie nieoplacalna.
tomaszstn Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 To już nie nadaje się do naprawy, ja robiłem tu: NEXT AUTO GLASS - Szyby Samochodowe i Autobusowe Mogę polecić, znajomi też zadowoleni
jcwpl Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 Witam,Nie wiedziałem gdzie napisać, więc wtrącę tutaj. Dzisiaj rano zaskoczyła mnie niemiła niespodzianka, a mianowicie: http://img837.imageshack.us/img837/9347/2yfw.jpg Pytanie moje, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy (nie ma odprysku kamienia ani nic), jaki ewentualny koszt i czy ktoś poleci warsztat na śląsku który zrobi mi to porządnie? Ewentualnie na co zwracać uwagę na warsztatach, pod jakim względem wybrać najlepszy? No to grubo - ja wymienialem szybe w NordGlass'ie - jak narazie bez problemow, szybko sprawnie
Litai Opublikowano 13 Września 2013 Autor Opublikowano 13 Września 2013 Dzięki za odpowiedzi i rady. Jakiej firmy szybę wybrać? tomaszstn, ile Cię skasowali jeśli można wiedzieć?
POWER-KRIS Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=30&t=100905 Sony Xperia Tapatalk 4.
fafnasty Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 ja wklejalem ori uzywke w bdb stanie koles sam ja wyciol z auta i wkleil do mnie nawet rok na szybie sie zgadzał
boguki Opublikowano 13 Września 2013 Opublikowano 13 Września 2013 Dzięki za odpowiedzi i rady. Jakiej firmy szybę wybrać?tomaszstn, ile Cię skasowali jeśli można wiedzieć? Bierz Pilkingtona, ja swoją wymieniłem na Nord Glass o jakoś nie do końca jestem zadowolony(rysuje się chyba bardziej i odniosłem wrażenie, że szybko niszczy mi wycieraczki). Wg mnie Pilkington lepszy.
tomaszstn Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 Dzięki za odpowiedzi i rady. Jakiej firmy szybę wybrać?tomaszstn, ile Cię skasowali jeśli można wiedzieć? Oni mają raczej wszystkie szyby na miejscu, różnych producentów. Ja płaciłem za grzaną przednią do focusa najtaniej z wszystkich warsztatów w których się pytałem, z wymianą wzięli 600zł.
Aras18T Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 Również polecam Next-a. Szybko, czysto, bezproblemowo. Wymieniałem szybe w oktavce (taką pod czujnik światła) i też płaciłem koło 600. A mają tam szyby różnych producentów. I potwierdzam, najtaniej ze wszystkich których obdzwoniłem.
Litai Opublikowano 15 Września 2013 Autor Opublikowano 15 Września 2013 Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za odzew w temacie. Jutro obdzwonię i na pewno napiszę jak się sprawa skończyła.
Długas Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 szyba mogła pęknąć od nagłej zmiany temperatury lub tak jak u mnie podeszła rdza polecam wymienić na nową
marekg Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 pęknięcie od dołu to często skutek uboczny jakiegoś bum tudzież mocnego uderzenia na dziurze. Czasem takie niespodzianki nie wychodzą od razu, pojawiają się natomiast naprężenia w szkle i przy sprzyjających okolicznościach typu gwałtowniejsza zmiana temperatury mogą powodować pęknięcie szyby.
jacek70 Opublikowano 17 Września 2013 Opublikowano 17 Września 2013 Zamiennik 600 .Klejenie nie wchodzi w rachubę bo za duża rysa.
Litai Opublikowano 21 Września 2013 Autor Opublikowano 21 Września 2013 Szyba Pilkington zamontowana w NEXT Glass w Gliwicach. Bardzo dobre podejście do klienta a i rabat udało mi się załatwić także wyszło 510 zł z montażem. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc.
tomaszstn Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 Szyba Pilkington zamontowana w NEXT Glass w Gliwicach. Bardzo dobre podejście do klienta a i rabat udało mi się załatwić także wyszło 510 zł z montażem. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc. Będziesz zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi