Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przerywa pedał gazu i niekiedy gaśnie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem, ale nie znalazłem, czegoś co by mi pomogło. Otóż zdarza się nieraz, że przy normalnej jeździe (pedał gazu wciśnięty) auto nagle szarpnie i nie reaguje na gaz. Musze wtedy puścić pedał i wcisnąć jeszcze raz. Wtedy temat się uspakaja. Kolejny problem jest taki, że auto nieraz samo zgaśnie. Przy próbie zapalenia, auto odpala na ok. 2 sekundy i obroty lecą płynnie w dół, aż do zera. Dzieje się tak przez jakiś czas (kilka próB). Po odczekaniu chwili, lub kilku próbach, samochód zapala i chodzi "jak ta lala". Wiem, że problem nie leży w "immo", gdyż jak zapalę i wcisnę gaz, to mogę się bawić obrotami jak chcę. Jak puszczę pedał to gaśnie.

Opublikowano

Podłączałem 3 różne testery diagnostyczne i błędów brak. Co to znaczy, że mam zrobić logi?

Opublikowano

Wyczyść przepustnicę.Może wtyczka od potęcjometru gazu nie styka, lub sam potęcjometr przerywa

Swoją drogą nie czytałem o takiej usterce

3506441375

Opublikowano

Przepustnica była czyszczona i adaptowana. Styki w potencjometrze gazu też były sprawdzane i czyszczone. Myślałem, że może ECU się pierdzieli, albo przepustnica. Nie chcę wymieniać połowy auta i wpadać niepotrzebnie w koszta. Myślałem, że ktoś może miał taką awarię i wie o co kaman.