Krumak Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 Witajcie, Mam problem z włączeniem długich świateł w moim samochodzie. Mój włącznik świateł mijania ma końcówkę B i posiada funkcję AUTO i w tym trybie wszystko działa bez najmniejszych zastrzeżen. Jedynie przy włączonych światłach mijania w normalnym trybie (ikona świateł na włączniku) nie mogę włączyć "długich" świateł na stałe. Blinda działa bez problemu, jedynie przełączenie manetki kierunkowskazów na światła drogowe nie przynosi to żadnego rezultatu. Czym może być spowodowany ten problem i czy można go wyeliminować bez wymiany przełącznika na nowy?? Przy ostatniej diagnostyce VCDS wyskoczył mi taki błąd: Address 09: Cent. Elect. Labels: 8E0-907-279-8E2.lbl Part No: 8E0 907 279 F Component: int. Lastmodul RDW 0517 Coding: 01111 Shop #: WSC 63251 VCID: 356A238A631B60B4 1 Fault Found 01800 - Light Switch (E1) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent Czy tu może leżeć mój problem?
domin79 Opublikowano 14 Września 2013 Opublikowano 14 Września 2013 a no lezy , pociągnij sobie kabelek z pinu 3 włacznika swiateł do pinu 32 mce , swiatła długie właczysz tez teraz na stałe z tym ze nie w trybie auto a po przekreceniu wlącznika w pozycje swiateł mijania:wink:
Krumak Opublikowano 15 Września 2013 Autor Opublikowano 15 Września 2013 Najlepsze jest to, że przełącznik wymieniłem w czerwcu i jestem przekonany, że w 99% działał prawidłowo :/
uhu2 Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 Nie wspoerj sie z kolega Domin79 bo jesli chodzi o elektryke w naszych wozach wie bardzo duzo ;-)
POWER-KRIS Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 Jak można też mam pytanie zmieniłem włącznik z A na C oba bez AUTO . Przelozylem piny jest wszystko ok poza tym ze wag pokazuje przejściowy błąd sygnału. Domyślam się tylko ze w nowszych jest kontrola żarówek u mnie nie i tam gdzieś jest pies pogrzebany. Jak to obejść? Sony Xperia Tapatalk 4.
domin79 Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 nie powinno byc błędu bo oba właczniki są z instalacij high czyli z kontrolą zarówek:wink: luknij czy te piny dobrze przepołeś
POWER-KRIS Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 Gdybym źle to by coś nie działało. Musiałem wyciąć szeroki pin i wstawić wąski. A jakoś nikt nigdy nie mówi ze tak musiał tylko ze przełożyć i git. Miałem włącznik b6 a wstawiłem z b7 Sony Xperia Tapatalk 4.
domin79 Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 Gdybym źle to by coś nie działało. Musiałem wyciąć szeroki pin i wstawić wąski. A jakoś nikt nigdy nie mówi ze tak musiał tylko ze przełożyć i git. Miałem włącznik b6 a wstawiłem z b7Sony Xperia Tapatalk 4. skoro wyciagałeś szeroki pin to miałeś włącznik swiateł bez literki i wtedy bład by sie zgadzal , czyli masz instalke low a wlacznik high:wink:
POWER-KRIS Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 O coraz lepiej jeszcze jak to objechac. Rozebrałem oba bo chciałem rozrysowac schematy ale jak zobaczyłem swider w srodku to mi przeszło. Sony Xperia Tapatalk 4.
Rekomendowane odpowiedzi