Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.4 V6 165 km - dobor zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, chcialbym zebyscie mi pomogli przy wyborze zestawu, zeby mi zaden gazownik lipy nie wstawil.

Reduktor ac r01 i wtryski hana 2000? Co dalej? A moze inny reduktor, inne wtryski. Zasugeruje coś proszę. Przebieg auta 145 tkm

Moze stag 300?

Opublikowano

-reduktor KME Silver lub Gold ( Silver będzie na styk , ale słyszałem że w 2,4 da radę . Silver lepiej grzeje gaz .Reduktory KME są proste , sprawdzone i wiele wytrzymują. W AC R01 pływa ciśnienie )

-wtryski Barracuda / Hana

- Tech ,

Opublikowano

w czarnym R01 nie plywa cisnienie.

Opublikowano
w czarnym R01 nie plywa cisnienie.

własnie one były najgorsze. Poprawiali to już kilka razy , zdarzają się pewne sztuki ale i dużo jest wadliwych.

Opublikowano

wlasnie kolego jestes w bledzie. plywajace cisnienie i zwiazane z nim zmiany konstrukcyjne tycza sie czerwonego ;)

czarny brzeczal np ale juz dawno zostalo to poprawione

Opublikowano

ja mam KME Gold i zero spadków i nie czuje żadnych spadków temp. do tego mam dołożone wtryski Barracuda i dyszę 2.0

Opublikowano

:hi: Kolegę mam taki sam silnik i instalacje STAG 300 od roku rewelka :decayed: napisze Ci co mam założone

1. Reduktor : ZAVOLI ZETA nr. 1201002082 ( jest do 260KM )

2. Elektrozawór/filtr gazu : VALTEK elektrozawór

3. Wielozawór : TOMASETTO toroidalny wys.250 kąt:30

4. Obudowa wielozaworu : GZWM GRODKÓW

5. Zawór tankowania : TOMASETTO ( tam gdzie wlew paliwa wszedł cały i nie potrzebuje redukcji )

6. Zbiornik : GZWM GRODKÓW wys.250 poj.59 nr. 00608 (W kole)

7. Przełącznik : Zintegrowany z ELEKT. JEDNOSTKĄ STERUJĄCĄ

8. Elektroniczna jednostka sterująca : AC BHZ STAG 300

9. Urządzenie wtrysku gazu : VALTEK LISTWA WTRYSKOWA

AC BHZ CZUJNIK CIŚNIENIA PS-02

Koszt takiej instalacji u mnie 3100 zł

Moje spalanie to 10L trasa / 12-13 Miasto i nie mowie tu o jeździe na emeryta z racji ze jestem młody i lubię przycisnąć .

Tak jak pisałem mam gaz od roku czasu jeżdżę na przeglądy i jest elegancko jeszcze nie miałem ani jednego problemu z ta instalacja . A trochę przeżyć mam bo jest to moje 3 auto zasilane instalacja LPG

Opublikowano

Nie bądź głupi i nie kupuj valteka bo i tak go zmienisz albo robisz to dobrze albo wcale. Ja miałem valteki i niestety gdy jeżdzę na barracudach niebo a ziemia. Szkoda silnika na takie tanie wtrysk. To ze chcemy jeździć tanio nie znaczy ze na tanich czesciach. Zavolak tez może byc, bo podobny do golda w mocy ale i tak polecam Golda bo długo siedziałem by złożyć to do kupy.

Wysłane z iJablka 4s za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

jw nie pchaj się w valteka. mogą być AC W01 jeśli chcesz taniej. niestety te wtryski tylko w listwach, nie ma osobno.

Opublikowano

Kolego, zrób raz a dobrze i skracaj wymianę filtrów (fazy lotnej i ciekłej) o połowę niż w książce serwisowej i będzie super i bezobsługowo :smiley: Najważniejsze są wtryski i reduktor, więc nie bierz żadnego Valteka, tylko Hana lub Barracuda. Poczytaj zresztą forum lpg-forum.pl

Opublikowano

Polecam reduktor KME GOLD wart swojej ceny

Opublikowano

Dla potwierdzenia kumpel ma 2x Gold w 2.7bit i obrabia bez problemu 330km. A będzie dłubanie na wiecej :)

Wysłane z iJablka 4s za pomocą Tapatalk 2