Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Naprawa turbiny-wysokie spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Ostatnio miałem problem z mocą mojego samochodu,po zdiagnozowaniu auta okazało się,że w części gorącej turba wypaliła sie jakaś klapka(tak mi wytłumaczył mechanik).Część została wymieniona na nową(używaną ale sprawną),moc wróciła ale pojawił się nowy problem-spalanie.Spalanie wzrosło do 15l w trasie przy normalnej jeżdzie(100-140km/h).Powiedzcie co może być przyczyną tak dużego wzrostu spalania.Z góry dziękuję za pomoc. :hi:

Opublikowano

Koleżanko zacznij od powietrza -filtr-przeplywomierz i .sonda lambda.

Opublikowano
  • Autor

Filtr k&n dopiero czyszczony,przepływka przed naprawą turba była ok.,a sonda jak ją sprawdzić najprościej?

Opublikowano

Filtr k&n dopiero czyszczony,przepływka przed naprawą turba była ok.,a sonda jak ją sprawdzić najprościej?

a sprawdzałaś vagiem czy wszytko ok?
Opublikowano
  • Autor

Przed naprawą turbiny był podpięty do kompa i wszystko było ok :good: Czy po wymontowaniu i spowrotem wmontowaniu turba mogło się coś sypnąć lub poprzestawiać??? :mysli:

Opublikowano

po odpinaniu zaworków powinienes podpiac auto do waga i skasowac błedy u mnie wysypało sie ich cos 5 po takiej ewolucjiii :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Jak trzeba to trzeba :good:Jutro podjadę do gościa i niech podepnie zobaczymy co wyjdzie :hi:[br]Dopisany: 03 Sierpień 2008, 13:03 _________________________________________________No i byłem u gościa podpiął kompa i o dziwo nie było błędów,sonda działa prawidłowo.Powiedział żebym zalał do pełna i sprawdził ile spala,bo musiało mi się coś pomylić.A może sprawdzę w ten sposób-wyjeżdże do zera zatankuję 10 litrów i zobacze ile przejedzie. :mysli:

Opublikowano

no jest to jakis pomysł tylko sobie wrzuc do bagaznika troszke na zapas :) zebys nie musial pchac do stacjii auta :) pozdro

Opublikowano
  • Autor

Spoko :good:

Opublikowano

lepiej zrób inaczej-zatankuj do pełna przejedź 100 km i zatankuj znowu i zobaczysz. wydaje mi się że tak będzie lepiej bo syfu z baku nie pociągnie :wink4:

Opublikowano

tak napewno bedzie dokładniej:) tylko musi byc ta sama stacja i ten sam dystrybutor ;)

Opublikowano

A może sprawdzę w ten sposób-wyjeżdże do zera zatankuję 10 litrów i zobacze ile przejedzie. :mysli:

nie jest do dobry sposob, nie sluzy to ukladowi wtryskowemu, zassysa zanieczyszczenia z dna zbiornia oraz powietrze.

jedyny prawidlowy to tak jak xandmar radzil. dokladniejszy oraz bez ryzyka.