Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odlaczenie glosnika od alarmu fabrycznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. gdzie znajduje sie glosnik od alarmu fabrycznego? cos sie porobilo i gdy zamkne auto po chwili zaczyna wyc sam alarm ;/

Opublikowano

Lepiej dezaktywować w module komfortu. Coding [07] odejmij 8 od tego co masz.

Opublikowano

aha i wtedy alarm wogole nie bedzie aktywny? idzie oszalec zamykam auto po chwili zaczyna wyc ;/ nie wiem co sie porobilo ze sam sie walcza...

Opublikowano

Sprawdź błędy w komforcie powinno zapisać czemu się alarm włącza. Może jakiś czujnik pada. Tak będzie nieaktywny.

Opublikowano

a sluchaj mam pytanie jeszczze jak zamkniesz auto i ta dioda co jest w drzwiach kierowcy jak ci miga? wolno od momentu zakmniecia czy najpeirw kilka razy szybciej i pozniej wolniej?

Opublikowano

Zaraz pójdę sprawdzić.

Opublikowano

ok fajnie :) bo u mnie wygalda to tak, zamkne auto to dioda miga ok 5-6 razy szybko i wtedy juz powoli zaczyna migac. pol roku temu bylem u mechanika to mi jakos wylaczyl to ze jak zamknalem auto to dioda palila sie ok 10 sek ciagle i wtedy zaczela migac sobie i alarm nie wyl a od 2 dni cos sie porobilo ze jest tak samo jak wtedy ze zamnke go 5-6 razy szygbko miga pozniej zaczyna wolno migac i zaczyna syren wyc...

Opublikowano

No u mnie najpierw miga szybko przez 3 sekundy później 20 sekund świeci a poźniej już miga pomału.

Sprawdź kodowanie komfortu.

Opublikowano

hmmm... to ja mialem tak samo jak Ty masz jak mechanik jakos mi wyalczyl alarm niby. a przed tym zabiegiem mialem 5-6 razy szybko pozniej powoli migalo juz. no bede musial skolowac kabel i zobacze co tam sie dzieje :) dzieki wielkie za pomoc pozdr :wink: