Matisline11 Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 Witam czyściłem ostatnio odpływy wody pod akumulatorem i servem odłączyłem aku i po ponownym podłączeniu navi chciała kod , mam kod oryginalne z karty Gerate-karte wpisujac go wyskakuje zły kod nie wiem o co chodzi są jakies warunki wpisania kodu np przy włączonym zapłonie lub przy odpalonym aucie ?
Robero321 Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 Nie auto nie musi być odpalone a uruchamiałeś już radio tym kodem ? Jeśli nie to: 1 możliwe że masz kod od innego radia lub ktoś je wymienił przed tobą. 2 podobno zdarzały się przypadki że orginalne kody do tych radi nie pasowały 3 coś się uwaliło w radiu podczas rozładowania aku. Ja bym sprawdził najpierw ten kod czy jest napewno od tego radia czy może od tego które było np. wcześniej a) kupujesz wyjmaki do navi na allegro po 2 - 3 zł (potrzebne są 4 szt.) wysuwasz radio na górze powinna być naklejka z numerem seryjnym c) wklepujesz numer do kalkulatora jakich jest sporo w necie np KALKULATORY DO RADIA - MOTORYZACJA VW AUDI SEAT - westfik - Chomikuj.pl d) porównujesz kod wygenerowany z tym co masz na Gerate-karte e) masz jasnosc czy zwalone radio czy podmienione z innej fury...
Tom A4 Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 W tej navi nie ruszy żaden kalkulator przerabiałem to z ciekawości setki razy i zawsze kalkulator podawał błędny kod. Możliwe przyczyny to : ktoś zmienił navi i pozostawił stary kod ,gdyby radio było uszkodzone to niewłączyło by się wogule lub wysypał się wsad w pamięci np wskutek przepięcia.
Rekomendowane odpowiedzi