Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kierunkowskazy/awaryjne raz działają, raz nie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem pojawił się jakiś czas temu, zacinał się lewy kierunkowskaz - tzn świecił ciągle. Nie robiłem z tym nic i problem minął na ok pół roku. Dziś jadąc do pracy, zauważyłem że zacina się trwale na obu kierunkach i na awaryjnych. Zatrzymałem sie na parkingu i poruszałem dźwignią, powciskałem przycisk awaryjnych i za którymś razem zaskoczył, tj zaczął normalnie migać. Niestety, kolejne uruchomienie kierunków znów je zacięło, czyli świecą nonstop.

Instrukcje naprawy na forum dotyczą modelu po lifcie, gdzie przerywacz jest w kostce awaryjnych. A jak jest przedliftem ?

Przeszukałem tematy związane z problemem z kierunkowskazami ale podobnego problemu nie miał nikt.

Opublikowano

Do wymiany włącznik świateł awaryjnych który jest odpowiedzialny także za kierunkowskazy. W środku jest cewka która lubi się zacinać. Ma prawo, ma już swoje lata. Gdzieś któryś z kolegów pokazywał jak to naprawić żeby nie kupować całego włącznika, ale myślę że jeżeli dobrze poszukasz to można wyrwać to za grosze i będzie dalej hulało ;)

Opublikowano

Dzięki szefmuzyk, niedaleko na szrocie stoi taki a4 jak moje,obadam jak to wyciągnąć i kupię:-) jak skończę,dam znać jaki efekt.

przy okazji, czy włącznik o numerze 8D0941509D pasuje zamiast 8D0941509C ? Bo ETKA dla mojego roczniak pokazuje D a wyciągnięty z mojego auta ma C, oba maja po 7 bolców.

*Piątek, 27. Wrzesień

OK, na okolicznym szrocie nie mieli tych włączników a najbliższy sklep z częściami zażyczył sobie 60zł za używany z passata B5.

Przy takich cenach, zdecydowałem kupić tutaj :

Audi A4 B5 94-99 włącznik świateł awaryjnych NOWY (3521345022) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Zamontowałem, wszystko działa jak należy tylko diody trze przelutować bo w oryginale są 2 płaskie diody dookólne a tutaj są 2 małe punktowe, na dodatek, obie świecą po kluczyku a nie jak w oryginale, że trójkąt miga przy awaryjnych.ba