jarkens Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Witam, Olej wymieniany 7 tys. km temu, syntetyk 5w40 i wszystko chodziło do tej pory bardzo dobrze. Na zimnym silniku i na biegu jałowym nic się nie dzieje. Obroty nie skacza. Auto nie trzesie. Jak silnik sie rozgrzeje i przetrzymam go w trasie dłużej na powyżej 2000 obrotów słychać charakterystyczne dodatkowe cykanie, które wychodzi z pod maski. Nie mam żadnych problemów z mocą, nic nie dymi. Auto bylo u mechanika. Wykluczyl szlanki zaworowe. Pompowtryski na komputerze rowniez nie wykazaly zadnych odchylen. Dziwny metaliczny dzwiek wystepuje miedzy 1500-2000 obrotow podczas dodawania i puszczania gazu. Najbardziej slychac na 1-2 biegu. Nie mam pojecia co to moze byc:facepalm: Jakies sugestie ?? Filmy Audi a4 b6 - cykanie na biegu - YouTube YouTube P.S Czy jest ktos obeznany w tych sprawach z Gorzowa Wielkopolskiego i bylby w stanie obejrzec autko na weekend lub w poniedzialek ?? ---------- Post dopisany 26-09-2013 at 13:22 ---------- Poprzedni post napisany 23-09-2013 at 21:09 ---------- podbijam
Go0fi Opublikowano 26 Września 2013 Opublikowano 26 Września 2013 Ja miałem coś takiego http://a4-klub.pl/1-9-194/awx-problem-zmianie-oleju-filmik-287558/ , okazało się, że to alternator, przy dodawaniu gazu dźwięk milkł a przy odejmowaniu znowu się pojawiał, mi akurat wpadła nakrętka do alternatora i wydawała taki dźwięk
jarkens Opublikowano 26 Września 2013 Autor Opublikowano 26 Września 2013 Ja miałem coś takiego http://a4-klub.pl/1-9-194/awx-problem-zmianie-oleju-filmik-287558/ , okazało się, że to alternator, przy dodawaniu gazu dźwięk milkł a przy odejmowaniu znowu się pojawiał, mi akurat wpadła nakrętka do alternatora i wydawała taki dźwięk Ciekawe, tylko u mnie sytuacja jest troszka inna, bo na postoju nie ma zadnych jakichkolwiek objawow ze cos jest nie tak. Nawet jak ciagne obroty wyzej. Wszystko zaczyna sie dopiero na 1-2 biegu jak jade i wrzucam go na wysokie obroty od 1500-1600 i zdejmuje noge z gazu. Wraca do 1500-1600 i dzwiek znika. Nie przypominam sobie tez zeby cos mi wpadlo do srodka Jeden ze znajomych stwierdzil ze moze to byc walniety pompowtrysk, alle komputer nie wykazal nic, co mogloby wskazywac ze cos jest nie tak. Pozatym wydaje mi sie, ze nawet na postoju wkrecajac auto na obroty, to pompowtrysk rowniez daloby sie uslyszec. Czy sie myle? EDIT: Dodam tez ze przy wcisnieciu sprzegla w czasie jazdy, dzwiek rowniez znika.
Rekomendowane odpowiedzi