Szymon1988 Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Witam Od jakiegoś czasu moja A4 miała problem z odpalaniem- przygasały kontrolki, auto odpalało jakby był słaby akumulator. Jakiś tydzień temu po przekręceniu kluczyka auto nie odpaliło wcale. Po podładowaniu akumulatora sprawdziłem: Napięcie na aku przy włączonym silniku: w okolicach 15V. Napięcie na zgaszonym silniku: od 12 z groszem i spada w ciągu kilku godzin do okolic 9V. Metodą eliminacji poszczególnych układów (wyciąganie bezpieczników) sprawdziłem, że winny jest układ zamka centralnego/lampki w bagażniku. Jeśli wyjęty jest ten bezpiecznik auto dopala bez problemu a napięcie na aku nie spada tak szybko. Oczywiście sprawdziłem czy nie palą się lampki w bagażniku przy zamkniętej klapie- paliły się nawet przy odłączonej "kulce"- czujniku otworzenia klapy. Co najdziwniejsze problem ten zniknął- tzn lampka gaśnie przy zamykaniu klapy jednak dalej występuje rozładowywanie się akumulatora jeśli wpięty jest bezpiecznik. Sprawdzałem przewody- żaden nie jest przetarty nigdzie nie widać wody. Co może być przyczyną takiego problemu? Pozdrawiam i liczę na odzew.
lucabianco Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Kiedyś miałem podobny problem i okazało się że zamek klapy się przycinał i nie mógł się zamknąć, centralny dostawał szału i non stop pracował tylny zamek w odstępach czasu. Taka luźna podpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi