majesgd Opublikowano 30 Września 2013 Opublikowano 30 Września 2013 Witam, czy ktoś z kolegów orientuję się jakiej długości są sprężyny w audi a4 b6 1.9tdi sedan 2002r 1BA. Mam na myśli wysokość w cm sprężyny nie założonej na auto. Jestem w posiadaniu sportowego kompletu sprężyn, ale niestety nie orientuję się w jakim stopniu są krótsze od oryginału. ( niestety nie ma na nich żadnych kodów). Nie chciał bym wydawać pieniędzy na mechaników, skoro okazało by się, że sprężyny mi nie odpowiadają. Pozdrawiam
Maestro_86 Opublikowano 30 Września 2013 Opublikowano 30 Września 2013 Sprężyna sportowa ma całkiem inną charakterystykę pracy. Nie "zgniata" się przy obciążeniu aż tyle co zwykła z zawiechy 1BA. Więc takie mierzenie miarką i tak Ci nic nie da. Musisz założyć na auto i dopiero zobaczysz. i to komplet na jedną oś.
majesgd Opublikowano 30 Września 2013 Autor Opublikowano 30 Września 2013 Hej kolego, dziękuje za pomoc, o tym nie pomyślałem. No nic, pozostanie mi nic innego jak tylko założyć te springi. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi