bediks Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Witam, problem zaczne historyjka bo ma wg mnie ona znaczenie Ponad 1,5 roku temu pomieszaly mi sie płyn z olejem, zdjeta zostala glowica , okazalo sie ze uszczelka jak nowa, kolejna diagnoza ze glowica kaput, szczelnosc planowanie itp, wsio malina, ostateczna diagnoza - chlodnica oleju kaput wszystko poskladane lecz uklady chlodzenia zbytnio nie plukalem z musztardy, co jakis czas zbieralo sie w zbiorniczku, wiec to zbieralem ale nie plukalem typowo , wiem wiem ostatnio full mi tego wyjepalo w zbiorniczku, pytanie , znów uszczelka , znów chodnica czy stare pozostalosci sprzed tak dalekiego czasu?? wiec kupilem z 20 l wody destylowanej , srodki valvoline radiator flush i ogien plukam, efeket zadowalajacy patrze pod korek oleju a tam maz, no i za glowe sie lapie, sciagam odme od pokrywy a tam maz , uapadam na kolana , remont znow pytam sie?? i nagle dostałem olsnienia , z przewodu odmy patzre a tam wraz z mazia czysta woda:shock3::shock3: skad sie tam wziela, jakby mi sie znow plyny mieszaly to byla by ppomaranzowa bo w tym momencie podczas plukania woda ma taki kolor w ukladzie, jakby sie mieszaly to az taka droge by pokonala, chyba nie?? zdjecie jak wyglada odma jak widac zaznaczylem ezektor laczy sie z odma , jak widac z ezektora jest z górki do pokrywy zaworów, auta ostatnio duzo stalo z uwagi na awarie hamulców, a normalnie jezdze na 7 dni, 4 dni 2 razy po 2 km, a 3 dni normalnie sie poruszam, watpie zeby auto sie nagrzewalo do konca, trasa rzadko ezektor jest nówka z aso , wersja poprawiona konstrukcyjnie , odma nowa z aso, olej x-cess motula 5w40 czyzby woda z ezektora lala sie do odmy, nie bylo jej full duzo ale tak z tyle z poł lyzeczki od herbaty ale czysciutka byla , z wygladu smaku i zapachu co o tym myslicie ?? na dniach bede sciagal pokjrywe i zobacze co tam sie dzieje, wyczyscze , odme tez , pokrywa ogólnie jest dziwna bo nie jest wg mnie typowa ale ma konstrukcje komory wiec tłumaczylo by maz pod korkiem, ( malutko nie full) ---------- Post dopisany at 10:46 ---------- Poprzedni post napisany at 10:44 ---------- aaa podwieszalem butelke pod zbiorniczkiem, nie wywala nawet kropli podcas trasy, weze nie twarde nie gotuje sie nic, auto nie kopci, nie dymi na zaden kolor, mocy spadków brak ---------- Post dopisany 01-10-2013 at 15:41 ---------- Poprzedni post napisany 30-09-2013 at 10:46 ---------- Dzisiaj wyjmuje bagnet po trasie a on cały biały , w glutach, wyczyscilem , przejechałem się , wyjmuje a tam woda na bagnecie w kroplach z pod korkiem oleju też , aż by tak parowalo i sie skraplalo ? ---------- Post dopisany 08-10-2013 at 10:56 ---------- Poprzedni post napisany 01-10-2013 at 15:41 ---------- niestety caly olej poszedł do chldniczego diagnoza zle dokrecona glowica i uszczelka puscila, dół glowicy krzywy chlodniczka cala spr pod cisnieniem 8 barów na nowo planowanie i mam nadzieje ze tym razem wytrzyma wiecej niz 2 lata
Rekomendowane odpowiedzi