Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Za 2 tyg wracam z Holandii na urlop i chciałbym tam zabrać swoje Audi. Poszukuje zimowych opon. Niestety za dużo rzeczy muszę wymienić i nie posiadam dużej sumy do wydania na opony. Chciałbym abyście mi powiedzieli jaka opcja jest była by dla mnie najodpowiedniejsza: A - nowe opony (wiadomo opcja najlepsza ale nie wystarczające fundusze), B - używane czy C - bieżnikowane? Jakie są wady i zalety każdej z opcji (no może po za A). Pozdrawiam

P.S. Może ktoś posiada opony 15 w dobrym na sprzedarz ;)

Opublikowano

Żadne używki i bieżnikowane.

W Holandii robisz to stać cię na nowe.

Nie rżnij dziada.

Tu masz komplet dobrych opon.

Może w rozmiar trafiłem.

4x OPONY DĘBICA FRIGO2 195/65/15 195/65R15 okazja (3572729472) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
  • Autor

Robie w Holandii ale na stawce wiekowej i wiekrzość wypłaty do PL wysyłam więc niestety musze liczyć się z kosztami.

Opublikowano

Chcesz bezpiecznie jeździć to kup nowe.

Ja używek na zimę nie polecam,chyba że z pewnej ręki.

O bieżnikowanych nawet nie słucham.

Opublikowano
  • Autor

Czytałem sporo materiału o oponach bieżnikowanych i w znacznej więkrzości ludzie je polecają. Dzisiejsze technologie pozwalają na zrobienie pożądnej nalewki, inaczej dlaczego dawali by gwarancje? W Holandii śniegu dużo nie ma więc aż tak nie bezpiecznie nie będzie. Za rok jak wyjdę z długów planuje zmienić audi na nowsze i wtedy napewno nie będę żałował pieniędzy na takie rzeczy ale teraz jestem zmuszony. Po za tym prosiłem o jakieś wady i zalety a nie kupuj nowe i ****. Pozdrawiam

Zapytam jeszcze o rozmiar, jaki najlepszy do a4? Jaka jest różnica między 195/65 a dajmy 195/60?

Co myślicie o parze opon nowych na przód i bierznikowanych albo używanych na tył?

Opublikowano
różnica między 195/65 a dajmy 195/60?

Różnica w cenie.

Standard to 195/65 będzie tańszy.*

*mowa tu o nowych.

Po za tym prosiłem o jakieś wady i zalety

Pytasz poważnie ?

Używka to używka,stara guma,płytszy bierznik = mniej bezpieczna.

Dzisiejsze technologie pozwalają na zrobienie pożądnej nalewki, inaczej dlaczego dawali by gwarancje?

Gwarancje dają nawet na używki nienalewajki.

Daj jakiś przykład tych nalewek i ich cenę.

Podejrzewam, że będą w tej samej cenie co nówki Dębica.

A jeśli tak to jaki sens kupować regenerowane skoro masz w tej samej cenie ori z fabryki ?

Nie pomyśl że naskoczyłem na ciebie.

Dębica to na prawdę dobre opony w tej cenie.Przejeździłem na nich 6 zim.

Obecnie mam jakieś stare Micheliny i jak tylko wrócę z Niemiec biorę Dębicę, tyle że Frigo HP.

Są ciut droższe ale cichsze od Frigo 2.

Chcesz używki to bierz,byle by jak najmłodsze.

Te 5-6 letnie sobie odpuść.

Opublikowano

kolego chcesz nalewke to tylko z Profila ZIMA BIEŻNIKOWANE 195/65R15 PROFIL EXTREMA KRAKÓW (3566000638) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

znajomy robil na wulkanizacji kilka lat i mowi ze bardzo dobrze zchodzily, dawali nawet gwarancje az do konca jej zywota, do tego bardzo miekka guma, co w zimie bedzie przekladac sie na lepsza przyczepnosc

Opublikowano
kolego chcesz nalewke to tylko z Profila ZIMA BIEŻNIKOWANE 195/65R15 PROFIL EXTREMA KRAKÓW (3566000638) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

znajomy robil na wulkanizacji kilka lat i mowi ze bardzo dobrze zchodzily, dawali nawet gwarancje az do konca jej zywota, do tego bardzo miekka guma, co w zimie bedzie przekladac sie na lepsza przyczepnosc

Też polecam ten wzór dobrze ciągną w śniegu. pozdrawiam.

Opublikowano

Nalewek nie polecam Kupiłem Nowe na lato i się zaczęło

Przyszedł komplet wrzuciłem na auto. 100zł zostawiłem w warsztacie za wyważenie wymianę itd.. Opony kosztowały mnie jakieś 750zł komplet z wysyłką + 100zł założenie na auto. Przejechałem z jakieś 20km. I bula wywaliła w jednej. Więc opona z auta i reklamacja. Czyli koszta wysyłki +30zł i czekanie na nową 4 dni. Jak już przyjechała nowa wyważenie i na auto czyli kolejne +25zł. I latałem tak jakieś z 2 tyg. i Pewnego razu coś zaczął tyłeczek pływać Więc kolejna próba dowarzenia A ku mojemu z dziwieniu Jedna Opnoa miała wyrwany kawałek bieżnika jakieś 7-10cm. zerwało. Więc opony od razu poleciały z auta. i trzeba było zakupić nowy komplet 1100zł Nowe nie markowe ale nie nalewki. + 100zł Kolejna przekładka z wywarzeniem .I tak przelatałem sezon bez problemowo.

Więc Koszta

750+100+30+25+1100+100=2105zł

I co mi po gwarancji jak opona bieżnik gubi. i tak odsyłać zakładać płacić i odsyłać .Odechciało mi się bo wyszło o wiele drożej niz jak bym wydał od razu na niebieżnikowane opony

Ja osobiście nie polecam bieżnikowanych. A i zapomniałem najważniejsze Hałas przy 120-140km jak nic. A jadąc 140-180 to auto jak po maśle by jechało nie można je wtedy opanować pływało jak by ktoś z boku miał drugą kierownice i nią sterował Bo na moją mało reagowało.

Opublikowano

Ja polecam Uniroyal 77 lub 66 na zimę lepsze od Dębicy i w podobnej cenie.

Tapatalk 4.