Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bucząca pompka centralnego zamka?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Z góry mówie że niewiem czy pisze w dobrym dziale ale chodzi o to że jak zamykam czy otwieram auto to cały czas słychać pompkę jak pracuje (buczy) może ktoś z was miał taki przypadek i rozwiązał problem , a auto zamyka/otwiera sie bez problemu tylko słychać jak pompka buczy przez 5-10 sekund i później sie uspokaja

z góry dziekuje

Opublikowano

Pompka powinna pracować max 2-3 sekundy (u mnie tak jest). Może wirnik się sypie

Opublikowano

Pompka ma regulację czasu otwarcia i zamknięcia ,proponuje podjechać do jakiegoś elektro niech ustawi to na 2 sek.

Jak nie da rady to w niedługim czasie musisz szukać drugiej pompki lub środka:wink:

Opublikowano

Nie wiem jak w przedlifcie ale u mnie były te same objawy i okazało sie, że dziurkę miała gumka w tej puszce co zamyka wlew paliwa z centrala.

Opublikowano

Wtedy odpinasz przewody,zatykasz palcem otwory z pompki i już wiadomo czy to nieszczelność:wink:

Opublikowano
  • Autor

0k sprawdze panowie jak narazie dzieki za podpowiedzi :thumbup1:

Opublikowano

Kiedyś odkryłem zależność że im akumulator słabszy tym pompka dłużej pracuje. Było to tak że robiłem coś przy zamkach i często pilotem zamykałem i otwierałem aż za którymś razem po zamknięciu pompka nie wyłączyła się tylko jakby dalej pracowała. Rozłączyłem szybko akumulator. Jak podłączyłem z powrotem to pompka już była cicho ale nie odpaliłem silnika bo się okazało że częstym zamykaniem i otwieraniem rozładowałem akumulator. Po naładowaniu akumulatora wszystko wróciło do normy.

Opublikowano
  • Autor
Kiedyś odkryłem zależność że im akumulator słabszy tym pompka dłużej pracuje. Było to tak że robiłem coś przy zamkach i często pilotem zamykałem i otwierałem aż za którymś razem po zamknięciu pompka nie wyłączyła się tylko jakby dalej pracowała. Rozłączyłem szybko akumulator. Jak podłączyłem z powrotem to pompka już była cicho ale nie odpaliłem silnika bo się okazało że częstym zamykaniem i otwieraniem rozładowałem akumulator. Po naładowaniu akumulatora wszystko wróciło do normy.

może i też tak być u mnie bo aku juz mam tez nie za dobre :facepalm:

Opublikowano

U mnie tak się działo i za jakiś czas przestało działać. Okazało się że wirnik w kompresorku się rozleciał.

Regeneracja ( chyba wymienili z innego) to koszt 100zł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

może i też tak być u mnie bo aku juz mam tez nie za dobre :facepalm:

jednak to nie przez aku , stawiam na ten wirnik :kwasny:

Opublikowano

kolego miałem to samo okazalo sie ze dziurka w silowniku zamka lewych tylnich drzwi ten sam objaw ? najlepeij jak otwierasz zamykasz pilotem przylóz ucho do kazdego zamka i bedziesz szlyszal syczenie pozdrawaim zamek na allegro okolo 40 zl i mi juz ponad rok dziala

Opublikowano

albo dziura w układzie , albo wirnik juz daje d*py i długo pompuje ,i mnie kidyes w b5 buczała buczała,i roleciał sie wirnik a ona dalej buczała, a tu masz na zapas temat o pompkach , ale oby to nie wirnik.

---------- Post dopisany at 23:59 ---------- Poprzedni post napisany at 23:59 ----------

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/kompresorek-centralnego-zamka-289758/

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

no i pompka padła całkiem świecą tylko migacze ,a pompka tylko cyka i nie otwiera auta, nawet klapki do wlewu paliwa nie umiem teraz otworzyć i jak tutaj teraz zatankować :facepalm: i raczej czeka mnie wymiana wirnika :facepalm:

Opublikowano

pod fotelem z tylu sa wiazki od centralnego zamka chodzi mi o te rurki ,rozepnij je i sciagaj powietrze z nich ustami napewno sie wlew otworzy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
pod fotelem z tylu sa wiazki od centralnego zamka chodzi mi o te rurki ,rozepnij je i sciagaj powietrze z nich ustami napewno sie wlew otworzy

zrobiłem własnie w ten sposób ,a w pompce poszedł wirnik cały sie rozpadł ale zamówilem juz i mysle ze bedzie wszystko 0k :decayed:

---------- Post dopisany 07-03-2014 at 14:14 ---------- Poprzedni post napisany 21-02-2014 at 14:35 ----------

wirnik wymieniony i wszystko teraz gra jak należy :naughty: