Bartollo Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 Witam panów, mam problem ze swoją A4. Pojawia się błąd 519 przy czym auto od 2.5 tys przyśpiesza kangurkami tzn chwile przyspiesza a za chwile jak by notlauf i po chwili znowu idzie i tak do około 4 tyś. I nie występuje to zawsze. Nie dawno czyszczone turbo zaslepiony egr i wywalony kat, Co sprawdzić?? rozbierać kompa? ewentualnie jakie logi 011 dynamiczne wystarczą??
Grzegorz0072 Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 chyba to jest błąd od wtrysku jak dobrze pamiętam bo też miałem to samo co ty i pod kompa podpinałem i ten błąd mi wyskoczył.. a wymieniłem tylko wtrysk prowadzący i pomyka teraz..
Bartollo Opublikowano 10 Października 2013 Autor Opublikowano 10 Października 2013 Błąd 519 jest od czujnika cisnienia doładowania w przedlifcie w kompie a w polifcie jest zintegrowany z czujnikiem G72. Juz prawie ogarnałem ten błąd,wywalało go ponieważ miałem bardzo duze przeładowanie 2505mbar wiec poza zakres pomiaru G71 i stąd bład 519 zwarcie do + diagnoza --> padniety n75 który nie potrafił dobrze ogarnać cisnienia generowanego przez suszarkę.
Rekomendowane odpowiedzi