Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ciezko pali :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

w swoim audi mam ostatnio problemy z odpalaniem, rano autko nieodpalilo a gdy zrobilo sie cieplej w poludnie od strzala wystartowal, zdarzylo sie tak kilka razy a teraz amen po 10 min krecenia zalapuje ale nie na wszystkie cylindry, ostatnio lepiej odpalal gdy odpialem jeden wtrysk a dzis troszke przy nim powalczylem i moje pytanko :

gdy zdjalem wezyk dajacy paliwo na listwe po przekreceniu zaplonu powinien siknac juz paliwkiem? u mnie dopiero leci jak krece rozrusznikiem, a i dodam ze po zdjeciu wezyka strzelilem pare razy paliwkiem zalozylem i odpalil os strzala, na kompie wywalilo zawor odpowietrzenia baku i przeplywke co jeszcze sprawdzic?

Opublikowano

W ADR miałem że pompka załączała dopiero po rozruchu więc u ciebie może być podobnie. Zacząłbym od czujnika temperatury. A po za tym standard, świece, kable i no kopółka czy co tam jest u ciebie. Filtr paliwa kiedy wymieniany?

Opublikowano

wyjalem listwe z wtryskami ,paliwko sika, przyylozylem jakas swiece do silnika iskra jest, ogolnie teraz wogole niepali chyba ze po 20min kreceniu pod prostownikiem, gdzie znajduje sie ten czujnik temp. i co moglbym jeszcze sprawdzic?Pozdrawiam