Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moja audi a4 b6.

Po włożeniu kluczyka do stacyjki pojawiają się wszystkie kontrolki i następnie gasną.

gdy przekręcę kluczyk czasem rozrusznik ruszy autem a czasem jest brak reakcji.

Auto odpalę tylko z dodaniem gazu.

bo to może być?

Bendiks szczotki? a może coś innego?

w poniedziałek jestem umówiony na sprawdzenie tego, ale co Wy o tym myślicie?

Opublikowano

Napewno rozruslznik do sprawdzenia,ale mże być .też coś inne.go. np.przepustnica lub sonda

Opublikowano

rozrusznik sprawdzony, nie był przyczyną. Okazało się, że jeden kabel jest przetarty i nie puszczał prądu. Mechanik to zrobił.

I teraz mam inny problem. Auto kręci za każdym razem ale nie zawsze zapali na dotyk(za pierwszym razem). Zauważyłem, że lepiej pali na zaświeconych światłach. Problem będzie w przełączniku świateł??

Opublikowano

Przełącznik świateł na pewno niema nic wspólnego z paleniem .Bardziej układ zapłonowy.

Opublikowano
Przełącznik świateł na pewno niema nic wspólnego z paleniem .Bardziej układ zapłonowy.

I tu się mylisz kolego jak najbardziej ma jeżeli jest wyraźna różnica w paleniu na włączonych światłach i wyłączonych to włącznik do wymiany i po problemie :wink:

Opublikowano

Dziś pojawił się kolejny problem. Rano po wejściu do samochodu i włożeniu kluczyka zgasły wszystkie kontrolki(data, przebieg itp) wszystko się zresetowało na zegarach. Komputer nie ruszył. Padł akumulator 85Ah. Odpaliłem go za pomocą innego auta i pojechałem do mechanika, wymienili akumulator na 75Ah i teraz pali na dotyk. Przy 85Ah czasami musiałem mu pomóc gazem.

No ale tu powstaje pytanie, co ze starym akumulatorem? za mocny i go nie ładowało? Kupiony był miesiąc temu. Sam nie wiem co o tym myśleć.

Jutro jadę do elektryka i sprawdzi instalacje, może prąd gdzieś ucieka?

Opublikowano

Może nie masz prawidłowego ładowania. Ja u siebie z racji tego, że mam webasto wstawiłem akumulator 95Ah i nie ma problemów, że aku za duży. Jeżeli nie masz ujemnego bilansu energetycznego to akumulator zawsze będzie naładowany.

Opublikowano

Dziś sprawdziłem pobór prądu, wynosił 0.07 a po chwili wachał się w przedziale 0.01 a 0.02. Więc to odpadło. Winowajcą okazał się alternator, po wymianie jakiejś części w nim wszystko chodzi normalnie. Problem był z wyciągnięciem go ponieważ jedną śrubę blokował wentylator ale sytuacja została opanowana.

Rano samochód zapalił normalnie pojechałem nim do niemiec. Niestety coś poszło nie tak ponieważ poszedłem teraz do niego i odpalał tylko z dodaniem gazu. Co poradzicie?? Do końca października muszę być za granicą i później nim wrócić do domu.

---------- Post dopisany 13-10-2013 at 10:42 ---------- Poprzedni post napisany 11-10-2013 at 18:55 ----------

Miał ktoś podobną sytuacje???

---------- Post dopisany at 13:43 ---------- Poprzedni post napisany at 10:42 ----------

Dziś samochód wgl nie odpalił. Co zrobić? wyciągnąć akumulator i kupić prostownik?

Proszę o rady bo sam nie wiem co robić.

---------- Post dopisany at 14:33 ---------- Poprzedni post napisany at 13:43 ----------

Mój akumulator to bosch 12v 74 ah 680A

Bosch 018999903M Mikroprozessor-Batterieladegerät C3, für 6 V und 12 V, mit Erhaltungsladung und Memoryfunktion: Amazon.de: Auto

Czy taki prostownik się nada?