Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zrobione logi 1,9 tdi AFN prośba o analizę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam autko 1,9 tdi AFN 1998r. ostatnio na trasie zauważyłem ze autko cos nie ciągnie jak kiedyś ale problem zaczyna sie dziać dopiero okolo 3tys obrotów . nie jest to tragedia ale delikatna niemoc . dziś zrobiłem logi i z tego co udało mi sie wyczytać to turbo ładuje ok cos dziwnego zaczyna sie dziac ze wskazaniami przepływki powyżej 3 tys obr. do 3 tys mierzy ok a powyżej gwałtowny spadek . i teraz czytałem i czytałem w tym temacie i mam pytanie spadek odczytu przepływki spowodowany jest przez przepływke czy przez ograniczenie dymienia co mozna odcyztac z logów 008 ?? pomóżcie bo moja wiedza w tym temacie jest niewystarczająca . mam wrazenie ze autko pali około 0.5l na kazda setke wiecej aha i dodam ze jakies 2 miesiace temu sam wymieniałem rozrząd . Zapala spoko nic złego sie nie dzieje i nie zauważyłem zeby kopcił. Pozdrawiam

poniżej logi dynamiczne 001,003,004,008 i 011 robione na 3 biegu miedzy 1,5 a 4 tys obr gaz w podłodze. dodam ze brak błędów. i ponad rok temu raz słownie raz na trasie zdarzył sie notlauf.

dynamiczne

001 dynamiczny.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

003 dynamiczny.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

004 dynamiczny.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

008 dynamiczny.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

011 dynamiczny.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

statyczne :

000- VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

001- VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

003- VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

004- VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

007- VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

011- VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

013- VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

BS

000- VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

003- VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

004- VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

011- VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

Jest jeszcze katalizator? Turbo trochę słabo wstaje i przepływka zaniża. Spróbuj ja przeczyścić delikatnie w jakimś odtłuszczaczu.

Opublikowano
  • Autor

katalizator jest a co do przepływki to jest wina jej samej czy moze tego ograniczenia dymienia czy cos w tym stylu co można wyczytać z log 008 ?? a może zależeć od czego jeszcze np od kata wtrysku ?

Opublikowano

Przeplywka minimalnie zaniża, turbo wolno wstaje, sprawdz krociec od pompy vacum, i czy gruszka nie przegnita, tak samo wezyki od i do n75. do kata mozna tez zajrzeć lub wyciac.

Opublikowano

Przepływkę spróbuj przeczyścić, ale nie wygląda bardzo źle. Zrób logi statyczne 000, 001, 003, 004. Wygląda, że turbo trochę niedomaga i późno wstaje.

Opublikowano
  • Autor

jutro beda logi BS 000, 001, 003, 004 a powiedzcie jeszcze co może byc przycyzna ze turbo póżno wstaje i co z tym zrobic?? jutro beda zmieniane weżyki podciśnienia

Opublikowano

przyjrzyj się temp. silnika bo jeżeli więcej jak 80-85C nie osiąga to termostat albo płyn chłodzenia jest do wymiany. termostat+oring kupuj w aso jak coś

filtr paliwa i powietrza kiedy lub ile km temu był wymieniany?

obejrzyj wężyki paliwa bo możliwe że układ zasysa powietrze

podobnie ma się sprawa z wężykami podciśnienia, tylko nie kupuj sylikonowych, im sztywniejsze tym lepiej

w sumie wszystko jest napisane już co zrobić i nie zaszkodzi zrobić wszystko no i logi statyczne i bs też

Opublikowano
  • Autor

siemka no na blacie pojawia sie 90 i tak stoi ewentualnie jak teraz w tej temp stoje na biegu jałowym to temp spada troszke a filt powietrz i paliwa wymieniane w w tym roku razem z rozrządem i przejechane nie więcej jak jakieś 7tys. logi statyczne i BS zrobione zaraz wrzucam

---------- Post dopisany at 14:56 ---------- Poprzedni post napisany at 13:57 ----------

UP dołączyłem logi statyczne i BS prosze o wypowiedzi , interpretacje.

Opublikowano

chodzi o temp w logu 001 lub 007 a nie na desce rozdzielczej. deska rozdzielcza jest nie dokładna, jak po zrobieniu nim 15km nie wskoczy min 85C termostat kwalifikuje się do wymiany, bardzo stary płyn zaniży o kilka stopni pomiar i można blednie wymienić wtedy termostat

statyczny kat wtrysku w normie ale na zimę okolice ~55 poprawią zapalanie

Opublikowano
  • Autor

ok jutro bede zmieniane wezyki podcisnienia , wyczyszcze przepływke kupiłem juz preparat , wywalony bedzie kat , i przejade sie dalej troche i na klimatroniku bede obserwowal temp silnika.

Opublikowano

tylko z tym czyszczeniem przepywki to ostrożnie

Opublikowano
  • Autor

no bez dotykowo tym preparatem w formie spray spryskac drut w przepływce chwile poczekac niech rozpuści te syfy i potem spryskac dokladnie jeszcze raz drut poczekac az wyschnie i zakladac tylko pozostaje pytanie czy jak sie za duzo nie zmieni znacyz zostanie tak jak jest to zostawic ta przepływke czy ładowac sie w nowa ??? czy az tak zle nie jest ?

Opublikowano

jak zrobisz cała resztę i ciągle będzie źle wtedy możesz myśleć o innej przepływce