kakiszon Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Witam od kilku dni mam problem z rozładowującym sie akumulatorem. Auto kupiłem ok 2 tygodni temu więc narazie przechodzę etap poznawania. jakieś 3 dni temu padł mikrostyk w drzwiach kierowcy ( świeciło się światło na obrzeżu drzwi i była informacja na fisie.) do następnego dnia zanim zabrałem się za te drzwi akumulator zdążył się rozładować. ( rozładował się na tyle mocno, że nie dało się go naładować - efekt jakby był na zwarciu pobierał cały czas prąd ok 9A . Akumulator został wymieniony na nowy. Po wymianie mikrostyku w drzwiach auto normalnie zamykało się i gasło oświetlenie ALE!!! cały czas podświetlony był wyłącznik od świateł awaryjnych i słychać było po zamknięciu auta dźwięk jakby ustawiał się klimatronik po schowkiem pasażera. Efekt wiadomy - następnego dnia rano aku rozładowany. Dzisiaj przemierzyłem prąd jaki pobiera auto i wygląda to tak: - zamknięte/ niezamknięte auto pobiera 0.66~ 0.7A- waha się cały czas Po wyciągnięciu po kolei poszczególnych bezpieczników w skrzynce wewnątrz auta i pomierzenia który obwód ile pobiera prądu wygląda to tak: 1. 0,15A - Układ klimatyzacji 5. 0,05A - Wyłącznik wielofunkcyjny, czujnik poziomu oleju 6. 0,05A - Układ klimatyzacji ( czujnik ciśnienia ) 13. 0,06A - Moduł kolumny kierownicy 15. 0,25A - Przyrząd uniwersalny ??? 22. 0,03A - Drzwi kierowcy 24. 0,02A - Centralna instalacja systemu komfort 38. 0,03A - j.w. + odblokowanie pokrywy bagażnika Proszę o wszelkie sugestie co można z tym zrobić narazie nie mam jeszcze vaga więc sprawa troszkę utrudniona - ewentualnie czy ktoś z forum z okolic Jasła/Krosna/Biecza podjął by się tego tematu? lub zczytania choćby błędu
hidden22 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 siemka mam podobna sytuacje ze zapala mi sie czerwona lapmpka od awaryjnych jak auto jest zamkniete z pilota, moze juz rozwiazales przyczyne dodam ze dzisiaj tez ako mi padlo totalnie a pol roku temu kupilem nowke ;/
Kshyhu87 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Mi czerwona lampka awaryjnych paliła się jak mialem zepsuty moduł w drzwiach pasażera i też akumulator rozładowywało...
hidden22 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 i co po wymianie juz ok? ---------- Post dopisany at 00:08 ---------- Poprzedni post napisany at 00:06 ---------- no ale jak zamykales fure to zapalala Ci sie kontrolka awaryjnych?
Kshyhu87 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Świeciła się cały czas... Po wymianie ok czyli gaśnie po około 30 sekundach
kakiszon Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2013 Witam sprawa załatwiona już jakiś czas temu - mianowicie uszkodzony moduł w drzwiach kierowcy - pomogło odłączenie kasety w drzwiach kierowcy ( narazie nic z tym nie robię. Nie mam na tyle dużego garażu żebym mógł swobodnie rozkręcać drzwi, planuję zabrać się za to na wiosnę. Teraz alarm normalnie się uzbraja / nie pobiera prądu
Kshyhu87 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 a te drzwi Ci sie teraz zamykają w ogóle podczas zamykania pilotem??
Rekomendowane odpowiedzi