Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwne dżwięki, czy to napinacz paska klinowego?? Filmik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dołączam się do zapytania. U mnie ten sam dźwięk i po nagrzaniu cichnie.

Opublikowano

kolego horny devil polej pasek klinowy woda i jesli przestanie wydawac ten dzwiek to wina paska lub napinacza. ja tak zrobilem i przestalo. musze wymienic pasek i napinacz bo napinacza nie zmienialem przy wymianie paska.

Opublikowano

Altek wychodzi bez odkręcania wisco :) po maksymalnym wysunięciu górnej sruby :) (dolna wychodzi) a wyłazi cięzko bo te tulejki z gwintami się poschodziły do środka przed wsadzeniem spowrotem do wozu trzeba pomóc im się cofnąc mlotkiem :) U mnie takie piski powodował pasek :) podjechałem do sklepu kupiłem preparat do smarowania pasków klinowych i na razie jest spokój :)

Opublikowano

u mnie to ten pisk jak poleje wodą cichnie tak samo jak po rozgrzaniu ale jest taki stukot grzechot jakby metaliczny i im niższa temperatura jest rano przy odpalaniu tym jest to głośniejsze.

Opublikowano

A jak zrzucisz pasek to też jest ten dzwięk ??

Opublikowano

Witam wymieniłem napinacz paska bo okazało się, że jest zatarty a przy wymianie okazało się, że sprzęgiełko na alternatorze jest również do wymiany. Wszystko wróciło do normy ale teraz po około 3 tygodniach auto po nocy ale tylko podczas mrozu zauważyłem po odpaleniu przez pierwsze 2-3 sekundy auta inaczej chodzi jakby troszkę inne obroty i trzęsie budą jakby coś dławiło trudno opisać.