Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wygłuszanie drzwi oraz poprawa seryjnego MMI audio + podświetlenie schowka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Jako posiadacz A5 - również się zgadzam, że z samą instalacją audio to jakaś lipa jest. Posiadam zestaw B&0. Głośniki grają fajnie. Ale to co się dzieje z drzwiami po podgłośnieniu muzy, to jest dramat... Wstyd dla B&0, że nie wymusili na Audi dobrego wygłuszenia drzwi.

No i dzięki za podrzucenie koncepcji, którą na pewno zaimplementuję:)

---------- Post dopisany at 23:35 ---------- Poprzedni post napisany at 23:35 ----------

Pytanie jeszcze tylko - jaką folię i piankę polecacie, bo kompletnie się na tym nie znam:/

Nazwy masz w pierwszym poście, ale możesz zastosować delikatnie tańsze...

Do A5 cupe weź 5 lub 6 mat stp.

Opublikowano

Sorry, nie zapytałem wystarczająco konkretnie:/

Odnośnie mat: Używałeś StP, model Silver, tak?

- Jak sądzisz, warto dołożyć trochę do wersji Gold?

Odnośnie pianki: Używałeś GMS-02, tak? Jak odczucia? Wystarczy, czy lepiej cieńszą / grubszą (o ile da się zamontować)?

Na A5 Sportback wystarczy mi 8 mat?:>

Opublikowano
  • Autor

Radziłem się kulku sprzedawców i powiedzieli jak nie zamierzam tam inwestować dużych tysięcy w decybele to lepiej silver,

raczej bym nie przepłacał...

Wybrałem 5mm aby dokleić jeszcze fabryczny filc do pianki i zmieścić się.

Powierzchnia drzwi w sportback jest podobna do avant'a więc 8 mat wystarczy na styk jak chcesz wszystko bardzo dobrze okleić to weź 9-10 na 4 drzwi,

wtedy dasz 3 na przód/stronę 2 na tył

Opublikowano

Dzięki, przystępuję do zakupu:)

Opublikowano
  • Autor
Dzięki, przystępuję do zakupu:)

daj znać jakie odczucia po wygłuszeniu :wink:

Opublikowano

Popieram moda wygluszylem wszystkie drzwi matami do tego boczki wykleilem pianką 10mm z przodu założyłem focale 165mm na zwrotnicach system dwudrozny dodatkowo do bagażnika sub 10" przez dodatkowy wzmacniacz i powiem :kox::kox: muszę jeszcze pomyśleć nad jakąś fajna zabudowa dla tego dodatkowego suba żeby nie tracić miejsca w bagażniku i już będzie mega ok :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Adrian a nie myślałeś wykorzystać pudła oryginalnego subwoofera?

Wiem, że wymiary i pudło głośnika jest o innych parametrach ale może warto spróbować. :wink:

Dołożyłem wzmacniacz od A6 i jest lepiej, ale mam problem ze środkowym głośnikiem średnio-tonowym w desce rozdzielczej.

Na moje ucho, to psuje mi dynamikę oraz dźwięk. :kwasny:

Muszę pomyśleć o innym głośniku w to miejsce lub nie montować go tam wcale.

Opublikowano
Adrian a nie myślałeś wykorzystać pudła oryginalnego subwoofera?

Wiem, że wymiary i pudło głośnika jest o innych parametrach ale może warto spróbować. :wink:

Na razie mam dodatkową tubę w bagażniku, ale jakoś mi to nie pasi bo raz, że z d*py to wygląda a dwa zajmuje miejsce dlatego jak znajdę trochę czasu to pomyślę nad jakąś skrzynką w miejsce ori suba tylko narazie strasznie kiepsko z czasem u mnie, ale szerze powiem nie spodziewałem się, że dołożenie tego dodatkowego przodu dwudrożnego+wygłuszenie wszystkich drzwi da taką różnicę :kox:

Opublikowano
  • Autor

Ja jeszcze dokupilem 2 głośniki w deskę 2-drożne bo ten środkowy i dwa boczne dupnie grają. Mam nadzieje ze przyjdą w tym tygodniu...

Opublikowano

No to czekam na relacje może też się skuszę:wink:

Opublikowano
  • Autor
No to czekam na relacje może też się skuszę:wink:

Cieżko dostać taki wymiar, tam jest 3,2' czyli 8cm odstęp śrub, druga sprawa to głębokość?! Ciekawy jestem czy magnes większy wejdzie...

Jest dość fajny głośnik JBL w to miejsce tylko ma 87mm i obawiam sie ze nie podejdzie...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Radziłem się kulku sprzedawców i powiedzieli jak nie zamierzam tam inwestować dużych tysięcy w decybele to lepiej silver,

raczej bym nie przepłacał...

Wybrałem 5mm aby dokleić jeszcze fabryczny filc do pianki i zmieścić się.

Powierzchnia drzwi w sportback jest podobna do avant'a więc 8 mat wystarczy na styk jak chcesz wszystko bardzo dobrze okleić to weź 9-10 na 4 drzwi,

wtedy dasz 3 na przód/stronę 2 na tył

Ja na początku jak u siebie wygłuszałem zamówiłem 4 szt, zabrakło dokupiłem 3 szt. i potem jeszcze 2 szt. Razem wlazło prawie 9 szt. i to tylko na przednie drzwi tylnych nie robiłem, zabrakło siły i czasu. Myślę ze mam dobrze wygłuszone i wcale nie przedobrzyłem. Maty STP 75/53 cm. Moje drzwi poniżej.

xuox.jpg

3lba.jpg

8gke.jpg

kvlj.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jak technicznie wygląda podłączenie wzmacniacza z a6'tki? Wtyki od mmi i te od głośników do wymiany?

Opublikowano
  • Autor

Wtyki i wiązka jest taka sama ;)

Opublikowano
Wtyki i wiązka jest taka sama ;)

Czyli p& p ,?

P.s. wtyczka doszla z pinami, dzieki, jak mi jutro nie wypadnie z glowy to dryndne, ciekaw jestem co tam jak tam... :cool:

Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4

Opublikowano

Panowie, przymierzam się do B&O bo mam obecnie "8 głośnikową porażkę" :wink: rozumie, że jak już będzie wszystko sciągane to warto też wygłuszyć bo jak mówicie efekt jest zauważalny? btw gdzie się kupuje te mdf`y? montujemy je też do B&O? tylko pod tez duże?

Opublikowano
  • Autor

warto wygłuszyć, a efekt jest bardzo słyszalny na +

Opublikowano

wygluszales tylko przód czy też tył?

Opublikowano
  • Autor

na razie przód - czasu brak na tył :kwasny: