Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odgłosy pod deską rozdzielczą?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam b6 avant 1.8t 2003r wszystko ok ale mam dziwne odgłosy pod deską rozdzielczą w okolicy kratek jakby coś się zamykało i otwierało (chrobotanie) podczas jazdy i na włączonym zapłonie nawet przy wyłączonym klimatroniku? ktoś pomoże? z góry dziękuje?

Opublikowano

Odkrecasz schowek (5 srub) i jedna po prawej za zaslepka, wyciagasz. Silniczki beda 3, po lewej stronie. Bedziesz widzial, ktory chrobocze bo bedzie sie caly czas odrobine ruszal. Najpierw go rozkrec i wyczysc (w srodku jest potencjometr). Jak nie pomoze to trzeba nowy.

Opublikowano
witam mam b6 avant 1.8t 2003r wszystko ok ale mam dziwne odgłosy pod deską rozdzielczą w okolicy kratek jakby coś się zamykało i otwierało (chrobotanie) podczas jazdy i na włączonym zapłonie nawet przy wyłączonym klimatroniku? ktoś pomoże? z góry dziękuje?

Czy chodzi Ci o takie rytmiczne stukanie? Ja słyszę takie coś co ok 2 sekundy, ale nie ma reguły kiedy to się objawia, dlatego też ciężko mi zdecydować który silniczek rozebrać. Chyba że bym jeździł z rozkręconym schowkiem i czychał na dźwięki :naughty: